Annons
Nyheter

Skånetrafiken låter barnen resa billigare – tar fram höstlovsbiljett

Tio dagars resande för 100 kronor. Barn och unga i Skåne får resa billigare under höstlovet.
Skåne • Publicerad 12 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Det är Skånetrafiken som tagit fram den särskilda höstlovsbiljetten som gäller mellan den 26 oktober och 4 november och för den som är mellan 7 och 19 år gammal. Med biljetten åker de unga sedan fritt i hela Skåne.

– Vi är glada över att kunna ge barn och ungdomar chansen att upptäcka Skåne under höstlovet. Dessutom är det viktigt ur ett samhällsperspektiv att fler reser kollektivt och då är det naturligt att börja med barn och ungdomar, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.

Annons

Biljetten köps via Skånetrafikens app. Det går att köpa den i sin egen mobiltelefon och sedan låna ut den till appen i barnets mobil, om man inte vill behöva lägga in sina kontouppgifter i barnets telefon.

För den som inte har någon mobiltelefon alls går det bra att gå till ett av Skånetrafikens återförsäljare och köpa samma biljett på ett Jojo-kort.

Försäljningsstart för biljetten är den 19 oktober.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons