Annons
Nyheter

Malmö: Misstänkta fall var inte coronavirus

De två personer som hållits isolerade på Skånes universitetssjukhus i Malmö bar inte på coronaviruset. Det visar provsvaren som kom på måndagen, meddelar Region Skåne.
Skåne • Publicerad 27 januari 2020

Det var under söndagen som misstankar väcktes om att två patienter som vårdades på Skånes universitetssjukhus i Malmö, kunde ha smittats av coronavirus. De hade rest i riskområdet och led av luftvägssymtom.

– Vi följde de väl inarbetade rutiner vi har vid fall av det här slaget. Patienterna var isolerade och prover skickades för analys. Resultaten visade att det inte rörde sig om coronavirus, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare på Region Skåne.

Fakta

Så går du till väga vid misstänkt smitta

Den som rest och befunnit sig i Wuhan i Hubei-provinsen, Kina, och som inom två veckor insjuknar med luftvägsinfektion ska kontakta sjukvården via 1177.

1177 guidar patienten vidare in i och förvarnar sjukvården som ser till att patienten kommer in på ett undersökningsrum direkt utan att träffa andra.

Källa: Region Skåne

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons