Annons
Nyheter

Semesterbostad avbokades av uthyraren – resenärer kräver ersättning

En familj som skulle resa till Spanien fick knappt fyra veckor innan resan veta att det hus som de bokat inte längre var tillgängligt. De fick aldrig någon ersättningsbostad utan fick själva leta reda på ett nytt semesterhus som kostade dem 15 000 kronor mer att hyra.
Skanör • Publicerad 23 oktober 2018
ARN.
ARN.Foto: Ulrika Wangel

Familjen, som är från Skanör, har krävt ersättning av det svenska uthyrningsföretaget men blivit nekade. Därför har de nu vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Enligt anmälan ska uthyrningsföretaget enbart ha letat efter ersättningsbostäder i samma prisklass den familjen hade bokat. Men någon sådan fanns inte i det aktuella området då det bara var ett par veckor kvar fram till resan. De bostäder som företaget erbjöd matchade inte familjens kriterier och ska inte ens ha legat på samma ort.

Familjen lyckades själva hitta en ny semesterbostad, men den var nästan dubbelt så dyr som den de bokat nio månader tidigare. Familjen har därför krävt en ersättning på 15 000 kronor

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons