Annons
Ystad

Så blir vädret i jul – SMHI: ”Finns chans att ni får lite snö”

Tidigare har prognoserna talat om en regnig jul. Det ser fortsatt ut att bli en del nederbörd – men det kan också komma i form av snö.
Sydöstra Skåne • Publicerad 21 december 2018 • Uppdaterad 23 december 2018
Foto: Nam Y. Huh

Lördag-söndag

Lördagen kommer att bjuda på nederbörd i form av regn. Temperaturerna ligger till en början på några plusgrader, men ju längre in på dagen vi kommer desto mer kylig luft drar in över Skåne.

Annons

– In mot eftermiddagen och kvällen börjar temperaturen falla ner mot nollan men då har nederbörden försvunnit söderut, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Ett nytt nederbördsområde drar dock in under söndagen.

– Och det ser faktiskt ut som att det inte bara kommer falla i form av regn, utan kan övergå i blötsnö. Framförallt under söndagens eftermiddag.

Julafton

Framåt julaftonsdygnet drar ett kalluftsområde ner över Skåne och Alexandra Ohlsson på SMHI vill passa på att varna alla som ska ge sig ut i trafiken:

– Då har vi ganska blöta vägar och fallande temperaturer, så det gäller att ta det försiktigt, i synnerhet på julafton.

Julaftonsmorgonen kan också bjuda på lite snöflingor i luften. Under dagen spricker molnen dock upp och det finns chans till sol senare under dagen.

Juldagen och mellandagarna

Vädret vänder sedan snabbt in mot juldagen, då vi får in mild luft över landet.

– Temperaturen i Skåne kan landa kring 5 plusgrader mitt på dagen, säger Alexandra Ohlsson.

Annons

Resten av julhelgen och mellandagarna ser också ut att bli en mild period.

– Däremot är det osäkert hur mycket mer nederbörd som letar sig in. Det kan komma ett område västerifrån, det finns lite tendenser till det i prognosen, men i så fall blir det i form av regn.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons