Annons
Nyheter

Resurser sätts in mot stök i centrum

Ordningsvakter och ökad polisiär närvaro ska få bukt med det stök i centrum som varit den senaste tiden.
Trelleborg • Publicerad 3 november 2017
Michael Storm.
Michael Storm.

TA berättade i början av veckan om det varit mycket bråk vid biblioteket där det förekommit både våld och skadegörelse. Nu sätts resurser in.

Det som ska få bukt med problemet är bland annat trygghetsvärdar, ordningsvakter och större polisiär närvaro. Dessutom ska det göras en kartläggning av ungdomarnas önskemål.

Annons

– Vi ser mycket allvarligt på den situationen som uppkommit i Trelleborg, säger Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– Trelleborg är en trygg och trevlig stad, och därför måste vi se till att komma till rätta med ungdomsgängen som stör, fortsätter han.

Torbjörn Karlsson kallade i torsdags till ett möte på rådhuset med deltagare från polis, socialtjänst, bildning, säkerhet, kultur och fritid, kommunledning och arbetsmarknad.

Där kom man fram till dessa åtgärder, meddelar Trelleborgs kommun.

– Vi accepterar inte den situation vi har i dag, varken som arbetsgivare eller ansvarig för en publik verksamhet som riktar sig till alla trelleborgare, poängterar Torbjörn Karlsson.

– Vi kommer att intensifiera vårt arbete mot den kriminella verksamheten, säger Michael Storm, lokalpolischef i Trelleborg, som dock betonar att den största delen av ungdomsgängen inte misstänks för brott.

Ordningsvakter sätts in på biblioteket. Det har regelbundet funnits väktare där, men dessa har inte samma befogenhet som ordningsvakter.

Man ska också se över möjligheten att kunna avhysa personer som stör den allmänna ordningen på biblioteket. Också rent fysiska åtgärder kommer att vidtas för att minska problemen. Det gäller bland annat tillgång till wifi, toaletter, videoövervakning och plomberade fönster, skriver Trelleborgs kommun i pressmeddelandet.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons