Annons
Nyheter

Poliskontor stängs efter råttproblem – ”Har eskalerat”

Personal i polisens lokaler i Malmö flyttas tillfälligt till andra arbetsplatser. Orsaken är problem med råttor, som enligt polisen eskalerat de senaste dagarna.
Malmö • Publicerad 28 maj 2019
Arkivbild.
Arkivbild.

Det är anställda på sektionen för brott i nära relationer som får flytta på sig efter att råttor invaderat ett våningsplan i polisens lokaler på Drottninggatan i Malmö.

Polisen skriver på sin hemsida att personalen i en dryg månad har sett tecken på att råttor vistas i lokalerna när de varit tomma. De senaste dagarna har man dessutom sett tecken på att råttorna rör sig i tomma kontorsutrymmen även under dagtid, när personalen är på plats.

Annons

Fastighetsägaren har försökt få bukt med problemet genom flera åtgärder och ytterligare inspektioner tillsammans med Anticimex väntar under tisdagen.

Förflyttningen av personal ska inte få någon större påverkan på pågående utredningar, skriver polisen.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons