Annons
Nyheter

Polisen: Hur trygga är skåningarna?

På måndagen började polisen sin utfrågning av skåningarna. Hur trygga är egentligen invånarna?
Skåne • Publicerad 20 augusti 2018

Tillsammans med regionens 58 kommuner genomför polisen den årliga trygghetsmätningen och den påbörjades på måndagen. Drygt 70 000 medborgare i åldern 16-85 år kommer att få möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.

– För att få större kunskap om vad allmänheten har för uppfattning ställer vi ett antal frågor som har betydelse för polisens och kommunens strävan att utföra ett bra arbete, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i region Syd.

Annons

– Vi vill veta hur du ser på eventuella problem i ditt bostadsområde, om du har varit utsatt för brott under det senaste året, om du känner oro för att utsättas för brott och även om du känner dig trygg i ditt bostadsområde på kvällarna.

De tillfrågade får också svara på frågor om polisens verksamhet i sitt närområde.

– Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Därför är vi mycket angelägna om att så många som möjligt svarar, säger Mats Trulsson.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons