Annons
Nyheter

Orkanen Nate drar in över USA

Orkanen Nate har dragit in i den amerikanska delstaten Louisiana, vid Mississippi-flodens mynning.
Den befarades öka i styrka innan den nådde USA:s sydkust men ligger kvar som en kategori 1-orkan.
USA • Publicerad 8 oktober 2017

Nate, med en vindstyrka på omkring 39 meter per sekund, nådde sent på lördagen USA. Den väntades bli uppgraderad till en kategori 2-orkan innan ovädret nådde USA:s sydkust, men vindstyrkan har inte ökat, enligt det amerikanska orkancentret NHC.

Orkanvarningar har utfärdats för Louisiana, Mississippi, Alabama och delar av Florida. New Orleans, som härjades svårt av orkanen Katrina 2005, ligger i orkanens förmodade väg.

Annons

Till skillnad från orkanen Harvey, som släppte enorma regnmängder över Texas under en vecka, väntas Nate snabbt fortsätta norrut.

I USA kommer stormen att medföra "potentiellt livshotande" stormvågor på upp till två meter i vissa kustområden. I kombination med tidvattnet kan det leda till översvämningar med vattennivåer på närmare tre meter, varnar NHC.

På sin väg norrut svepte ovädret förbi utanför mexikanska Yucatánhalvön, men inga allvarliga skador har rapporterats därifrån.

Ett 30-tal människor dödades när Nate, som då var en tropisk storm, drog in över Centralamerika tidigare i veckan.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons