Annons
Nyheter

Försvunnen kvinna hittad död

Polisen bekräftar att kvarlevorna som hittades vid Näsby fält vid lunchtid på tisdagen tillhör en kvinna som anmäldes försvunnen i somras.
Kristianstad • Publicerad 31 oktober 2017
Polisen bekräftar att kvarlevorna tillhör en kvinna som anmäldes försvunnen i somras.
Polisen bekräftar att kvarlevorna tillhör en kvinna som anmäldes försvunnen i somras.Foto: Lasse Ottosson

Kvarlevorna tillhör 23-åriga Lina som anmäldes försvunnen den 6 juli i Kristianstad kommun.

Polisen misstänker inget brott i samband med ärendet och har underrättat de anhöriga. Enligt polisens tekniker går det i nuläget inte att säga hur länge kroppen legat på marken.

Annons

– I nuläget finns det inget i ärendet som tyder på brott, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.

Vad gör att man redan nu kan säga det?

– Vilket ärende det än gäller gör vi en initial bedömning. I det här fallet finns det inget som pekar på att vi ska misstänka något brott, men det kommer man såklart att titta vidare på. Det är en del av utredningen när man anträffar en död kropp.

Hur går polisen till väga nu?

– Det kan det bli fråga om att man gör en rättsmedicinsk undersökning. Sedan kan det hända att man hittar saker under proceduren som gör att det kommer i ett annat läge, säger Rickard Lundqvist.

Det var vid tolvtiden som kvarlevorna vid Stridsvagnsvägen mot Näsby fält hittades av en förbipasserande.

Polisen var på plats och spärrade av området intill fyndplatsen strax efter lunch. Under eftermiddagen undersökte polisens tekniker området under trädet där kvarlevorna anträffades.

Det var vid tolvtiden som kvarlevorna vid Stridsvagnsvägen mot Näsby fält hittades av en förbipasserande.
Det var vid tolvtiden som kvarlevorna vid Stridsvagnsvägen mot Näsby fält hittades av en förbipasserande.Foto: Lasse Ottosson

Enligt vittnesuppgifter till Kristianstadsbladet är det en förbipasserande med hund som hittade kvarlevorna. Den förbipasserande sa då till några av grävarbetarna som jobbade i närheten och larmade polisen.

Kvarlevorna ska enligt uppgift inte ha anträffats i samband med grävarbetet som utförs intill platsen, utan en bit därifrån. Platsen ligger cirka 30-40 meter från en promenadstig.

Missing People genomförde under sommaren ett flertal sök efter Lina utan resultat.

Annons

Kvarlevorna hittades under ett träd en bit från ett promenadstråk.
Kvarlevorna hittades under ett träd en bit från ett promenadstråk.Foto: Lasse Ottosson

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Kristina WihlborgSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons