Annons
Nyheter

Nattens rubriker – lokalt och i omvärlden

Flera misshandelsfall i Skåne.
Många nya sexuella ofredanden i Karlskrona.
Publicerad 6 augusti 2017 • Uppdaterad 10 oktober 2017

Skåne

En i nuläget okänd gärningsman gjorde sig skyldig till såväl misshandel som sexuellt ofredande under natten. Mannen ska ha attackerat en kvinna då hon inte velat följa med mannen hem.

Annons

– Gärningsmannen tar först strypgrepp på kvinnan. Han tar sedan tag i hennes kinder och drar i dem hårt, berättar Henrik Johansson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

När vänner till kvinnan kommer till undsättning misshandlas även en av dessa av gärningsmannen, som sedan lyckas fly från platsen. Två separata anmälningar har nu skrivits – en angående misshandel och sexuellt ofredande gentemot kvinnan, och en gällande misshandel gentemot vännen som jagade efter gärningsmannen.

<br>

En man i 40-årsåldern har gripits under natten misstänkt för misshandel mot en yngre man.

– Det har skett ute i offentlig miljö och det rör sig om en man i 40-årsåldern som misstänks ha misshandlat en betydligt yngre man, säger David Heia, jourhavande förundersökningsledare vid Ystad-polisen.

Den yngre mannen ådrog sig ringa skador, och ska inte ha behövt uppsöka läkarvård. Polisen har ännu inte hunnit hålla förhör med den gripne.

<br>

Blekinge

De sexuella ofredanden som drabbade yngre kvinnor under fredagen har följts upp med nya under lördagskvällen. Enligt polisen har ett tiotal anmälningar kommit in under natten mot söndag.

– Utan att gå in på något enskilt fall kan jag säga att det är lite olika. Man har gått fram till tjejer som har uppehållit sig på festivalområdet. Samtliga anmälningar är kopplade till området, säger Mattias Lundgren, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Karlskrona.

Annons

<br>

Sverige

Ett bråk utbröt strax före midnatt vid busstorget i Karlskoga.Flera personer var inblandade i slagsmålet som slutade med att en ung man fick föras till sjukhus.

När polisen anlände till platsen hade gärningsmännen försvunnit, men fyra unga män i åldrarna 16–18 år greps strax efteråt, misstänkta för grov misshandel.

– Han fördes i ambulans till lasarettet i Karlskoga med okända skador, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen. TT

<br>

Flera fall av grov misshandel har inträffat i Norrköping. I Klockaretorpet har en 20-årig man blivit misshandlad utomhus av flera okända gärningsmän.

– Det är okänt i nuläget om några tillhyggen använts eller hur allvarligt skadad han är, men han fördes till sjukhus i ambulans, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Strax efteråt inkom larm om att en man misshandlats i Hageby. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och en misstänkt gärningsman, en man i 20-årsåldern, greps vid brottsplatsen. Det är ännu okänt hur allvarligt skadad mannen är. TT

<br>

Annons

En 49-årig man blev allvarligt skadad när han höggs i ryggen av en 58-årig man vid Högdalens tunnelbanestation i Stockholm natten till söndagen. Polis kallades till platsen efter larm om ett bråk vid tunnelbanan och kunde gripa gärningsmannen på plats. Den skadade mannen fördes till sjukhus i ambulans.

– Vi har inga uppgifter om hur mannen mår, men ärendet utreds som försök till mord, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Det är okänt om männen är bekanta sedan tidigare. TT

<br>

Frankrike

Frankrike utreder 271 jihadister som rest tillbaka till landet efter att ha stridit i Irak och Syrien, säger inrikesminister Gérard Collomb till tidningen Le Journal du Dimanche.

Omkring 700 fransmän bedöms ha stridit för terrorrörelsen IS och Frankrike har precis som andra länder i Europa brottats med hur de som återvänder ska hanteras. TT

Jonatan Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons