Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villabrand i Sösdala.
Man omkom i motorcykelkrock norr om Karlskrona.
har gripits misstänkt för att ha stulit en motorcykel.\ngreps i Kristianstad under natten till fredagen.\nefter en krock mellan två motorcyklar norr om Karlskrona på torsdagskvällen. Den ene mannen avled till följd av skadorna, uppger Landstinget Blekinge.\nska förbipasserande ha sett att det brann i nederkanten av en skylt hos en bilhandlare i Olofström. • Publicerad 7 juli 2017

Mitt i natten till fredagen kom larm om brand i en villa i Sösdala. Villan uppges ha fått omfattande skador.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Parkgatan klockan 03.32. Räddningstjänst från Sösdala och Hässleholm har åkt till 1,5-plansvillan. Polis och ambulans har också larmats dit.

Annons

Branden ska ha startat på en altan, spridit sig till huset via ett tillbygge och sedan vidare upp på vinden.

Det är ingen person kvar inne i huset och ingen är skadad. Villans ägare slog själv larm.

Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som mannen greps. Förutom för stöld av motorcykeln misstänks han även för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Han släpptes senare under natten.

Han misstänks ha gjort inbrott på ett företag och fått med sig stöldgods. Polisen vill tidigt på morgonen, då mannen inte förhörts än, dock inte gå in på vad för gods.

Händelsen inträffade vid 02-tiden.

Det var vid 22-tiden som larmet kom. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

– Två motorcyklar har kört ihop och hamnat i var sin vägren. Två personer är förda till sjukhus med ambulans, säger Martin Hansson, brandmästare vid Räddningstjänsten östra Blekinge.

De släckte med hjälp av en handbrandsläckare från en närliggande bensinstation, uppger räddningstjänsten som åkte till platsen för kontroll. Det satt affischer på skylten, vilka hade brunnit.

Annons

Sverige

En stor brand har rasat i en lada i Rosersberg norr om Stockholm.

Minst fem personer evakuerades från intilliggande hus, men har under natten fått återvända. Troligen var alla djur ute ur byggnaden när branden startade.

– Man är osäker på om det var två hästar kvar eventuellt, men i dagsläget tror man egentligen att alla var ute, säger Hans Eriksson ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral. (TT)

Världen

Tusentals japanska räddningsarbetare i regionen Fukuoka arbetar med att gräva sig fram genom bråte och lera i efterdyningarna av de kraftiga skyfall som tagit sex människors liv.

Det har regnat nära 600 millimeter i området under 48 timmar. Regnet fortsatte att falla på fredagen, men varningarna om fler kraftiga skyfall är borttagna.

Nära 80000 människor har uppmanats att lämna sina hem. Fortfarande saknas över 20 personer, enligt myndigheterna.

Över 12000 räddningsarbetare arbetade med att röja upp och försöka nå människor som inte kunde ta sig fram på grund av blockerade vägar. (TT)

Försöken att lösa den över 40 år gamla konflikten om det delade Cypern har misslyckats.

Annons

En trött FN-chef meddelade i natt att förhandlingarna brutit samman.

– Jag är ledsen att jag måste meddela att trots starkt engagemang från alla delegationer så måste Cypernsamtalen avslutas utan ett avtal, sade FN:s generalsekreterare Antonio Guterres till reportrar i Schweiz där samtalen hållits. (TT)

Regeringskritiska demonstranter i Venezuela tog sin tillflykt till ett köpcentrum i huvudstaden Caracas på torsdagen medan polisen avfyrade tårgas mot dem.

Ett 40-tal personer, bland dem 17 barn, fick sjukhusvård efter att ha utsatts för tårgas, enligt borgmästaren i distriktet.

Katt- och råttaleken mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter är ännu ett kapitel i sammandrabbningarna som pågått i över tre månader och där över 90 personer dödats. (TT)

Invånare i Filippinerna flydde under natten sina hem i panik under efterskalven som följde på den kraftigare jordbävningen på torsdagen då två människor miste livet.

Ett 70-tal människor skadades i huvudskalvet. Sent på torsdagen drogs 13 personer fram ur en byggnad i staden Kananga, nära skalvets epicentrum.

Stora områden är utan el och många skolor har stängt. Skalvet på torsdagen har också lett till skadade vägar och mindre jordskred. (TT)

Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT
Per-Johan Thörn
Annons
Annons
Annons
Annons