Annons
Nyheter

Nattens händelser - i Skåne och omvärlden

Misshandel i Glimåkra, sprängd bil i Malmö och storbrand i Ljungbyhed.
Skånenatten har varit händelserik – här följer nattens rubriker:
Publicerad 31 juli 2017

Skåne

Polisen fick vid tretiden natten till måndagen larm om en explosion på Rosengård i Malmö.

Annons

– Det är någon form av detonation vid en bil. Om det är kraftigare fyrverkeripjäser eller om det är sprängmedel vet vi inte. Vi har kallat dit bombtekniker för att titta på det tillsammans med vanliga kriminaltekniker, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl i polisregion Syd.

Bilen står utomhus och polisen har spärrat av området.

– Vindruta och motorhuv är uppfläkta så vi får se vad det är, säger Nilsson. TT

<br>

En kraftig brand rasade i en skola i Ljungbyhed under natten till måndagen. En del av byggnaden på 400 kvadratmeter är utbränd.

– Det brinner lite grann fortfarande, men vi kommer att låta en del av byggnaden, en träbyggnad, brinna ner. Vi har spärrat av området och rubricerar det som mordbrand, säger Hans Nilsson vakthavande befäl i polisregion Syd, till TT tidigt på morgonen.

Räddningstjänsten gick under natten ut med ett VMA (Viktigt meddelande till allmänheten) i Sveriges Radio. Människor i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av kraftig rökutveckling.

Det finns inga rapporter om att någon skadats i branden. TT

<br>

Strax innan två, natten mot måndag, fick polisen reda om ett bråk i Glimåkra. En sjuttonåring har misshandlat en femtonåring. Den senare har fått uppsöka läkarvård men ska vara relativt oskadd.– Han är på sjukhuset för omplåstring och hörs av oss nu under natten. Det ska inte röra sig om några allvarligare skador, sade Christer Nilsson, inre befäl hos polisen i Kristianstad, under natten.

Annons

Den misstänkte gärningsmannen har gripits, och ska ha någon typ av koppling till den misshandlade. Polisen vet dock inte exakt hur denna koppling ser ut i nuläget. TT

<br>

Blekinge

Lugnt i granlänet.

<br>

Sverige

En man i 30-årsåldern greps på söndagskvällen i Arvika misstänkt för mordförsök, skriver Värmlands Folkblad.

Brottet ska ha inträffat i centrala Arvika. Offret som även det är en man i 30-årsåldern ska ha fått lindriga stickskador.

– Den misstänkte har förts till polishuset i Karlstad för förhör. Åklagare kommer att besluta om anhållande, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till tidningen. TT

<br>

Annons

USA

Nio personer skadades när en skåpbil körde in på en uteservering i Los Angeles i USA. Det rör sig om en olycka och inte om ett terrordåd, enligt polisen.

– Det var ingenting avsiktligt, säger Jim Lewis vid polisen i Los Angeles.

Skåpbilen kolliderade med en lastbil och körde sedan in på uteserveringen. Tre människor skadades allvarligt. Tillståndet för en 44-årig man är kritiskt. TT

<br>

Venezuela

Tio personer har mist livet under sammandrabbningar i Venezuela i samband med söndagens val. Det som ska väljas i det ekonomiskt sargade och oroliga Venezuela är en ny författningsförsamling, ett superorgan med 545 ledamöter som ska ha rätt att skriva om grundlagen efter regeringens önskemål.

Bland de döda finns två minderåriga, rapporterar AFP med hänvisning till åklagarmyndigheten i Venezuela. En 13-åring och en 17-åring sköts till döds, båda i delstaten Tachira på gränsen mot Colombia. En militär har också skjutits ihjäl i sammandrabbningar i samma region.

Landets president Nicolás Maduro gick före valet ut med ett påbud om att protester var förbjudna under valdagen, men det har inte stoppat våldsamheter på gatorna i flera städer. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons