Annons

Nattens händelser i Skåne

Det har varit en intensiv lördagsnatt i Skåne län. Här följer ett urval av händelserna.
Publicerad 29 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett larm om en misstänkt drunkning orsakade ett stort räddningspådrag vid hamnen i Abbekås under natten mot söndagen. Räddningstjänst, ambulans, sjöräddning och polis var på platsen.

Efter ett par timmar anträffades den saknade personen välbehållen och på land.

Annons

Flera gärningsmän ska ha gett sig på polis och ordningsvakter i Kristianstad under natten.

En ordningsvakt fick flera slag i ansiktet av flera olika personer. En man i 20-årsåldern blir gripen på platsen och är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Det brinner i en lägenhet i Dalby, det skriver Sydsvenskan.

– Det rök kraftigt i byggnaden och det var en fullt utvecklad brand när räddningstjänsten kom till platsen, säger Nina Janowicz.

Två personer är förda till sjukhus. Branden är under kontroll och polisen rubricerar den som mordbrand.

Under söndagsmorgonen skedde en kraftig explosion i ett bostadshus i Lindängen, Malmö. Det är oklart om någon har kommit till skada, det skriver Kvällsposten.

– Det finns en person i en lägenhet som antingen är oskadad eller skadad. Jag vågar inte säga mer än så, säger Mats Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

Övriga uppgifter är fortfarande knapphändiga.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons