Annons

Nästan 100 p-böter stryks

Tidig julafton väntar 94 personer som fått parkeringsböter i Trelleborg under hösten. Deras böter stryks nämligen, och pengarna återbetalas.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2019 • Uppdaterad 12 november 2019
Fick du p-böter i Trelleborg i september? Då finns det en chans att du får pengarna tillbaka.
Fick du p-böter i Trelleborg i september? Då finns det en chans att du får pengarna tillbaka.Foto: Staffan Lindbom

I ett brev till Transportstyrelsen informerar Trelleborgs kommun om att man har ett antal felaktigt utfärdade parkeringsböter från den senaste tiden. Böterna är utskrivna av en anställd på ett vaktbolag. Vid kontroll visade det sig att vakten, tillfälligt inkallad när gatukontoret saknade egen personal, inte hade giltigt förordnande.

Böterna ska därför undanröjas och återbetalas till fordonsägarna.

Annons

– Det är en miss av oss, medger gatuchef Kristoffer Tonning. Personen som utfärdade böterna är visserligen utbildad parkeringsvakt, men skulle först ha fått en delegerad förordning från oss.

De aktuella böteslapparna är utfärdade mellan 28 augusti och 1 oktober, med belopp på allt mellan 400 och 800 kronor. Det gäller framför allt gator i centrala Trelleborg, som Ripagatan, Liljeborgsgatan, Hamngatan och Engelbrektsgatan.

– Lite onödigt känns det att ett gäng felparkerare i områden där vi upptäckt mer och mer problem får pengarna tillbaka, tycker Kristoffer Tonning. Men samtidigt ser vi inte primärt till intäkten. Vi har ändå uppmärksammat de här personerna på att de stått fel.

Den som har återbäring att vänta från Transportstyrelsen behöver inte göra något, bara emotse utbetalning.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons