Trelleborg

Nästan 100 p-böter stryks

Trelleborg Artikeln publicerades
Fick du p-böter i Trelleborg i september? Då finns det en chans att du får pengarna tillbaka.
Foto: Staffan Lindbom
Fick du p-böter i Trelleborg i september? Då finns det en chans att du får pengarna tillbaka.

Tidig julafton väntar 94 personer som fått parkeringsböter i Trelleborg under hösten. Deras böter stryks nämligen, och pengarna återbetalas.

I ett brev till Transportstyrelsen informerar Trelleborgs kommun om att man har ett antal felaktigt utfärdade parkeringsböter från den senaste tiden. Böterna är utskrivna av en anställd på ett vaktbolag. Vid kontroll visade det sig att vakten, tillfälligt inkallad när gatukontoret saknade egen personal, inte hade giltigt förordnande.

Böterna ska därför undanröjas och återbetalas till fordonsägarna.

– Det är en miss av oss, medger gatuchef Kristoffer Tonning. Personen som utfärdade böterna är visserligen utbildad parkeringsvakt, men skulle först ha fått en delegerad förordning från oss.

De aktuella böteslapparna är utfärdade mellan 28 augusti och 1 oktober, med belopp på allt mellan 400 och 800 kronor. Det gäller framför allt gator i centrala Trelleborg, som Ripagatan, Liljeborgsgatan, Hamngatan och Engelbrektsgatan.

– Lite onödigt känns det att ett gäng felparkerare i områden där vi upptäckt mer och mer problem får pengarna tillbaka, tycker Kristoffer Tonning. Men samtidigt ser vi inte primärt till intäkten. Vi har ändå uppmärksammat de här personerna på att de stått fel.

Den som har återbäring att vänta från Transportstyrelsen behöver inte göra något, bara emotse utbetalning.