Annons
Nyheter

Sturups flygplats utrymdes – misstänkt föremål hittades av personal i säkerhetskontrollen

Ett misstänkt föremål har upptäckts av personal vid säkerhetskontrollen på flygplatsen. Vid klockan 8 meddelade polisen att föremålet var ofarligt.
Skåne • Publicerad 16 augusti 2018
Foto: Claes Nyberg

Flygplatsen utrymdes och Nationella bombskyddet kallades in för att kontrollera det misstänkta föremålet.

Larmet kom vid halv sju-tiden på torsdagsmorgonen.

Annons

– Just nu påverkas säkert många avgångar och det kommer att bli lite förseningar och så. Vi har skickat dit flera patruller och nationella bombskyddet för att kontrollera föremålet, men det här är en rutinåtgärd och läget är ganska lugnt. Det är därför vi har säkerhetskontroller, sa Åsa Emanuelsson, polisens presstalesperson i region Syd, till Kvällsposten.

Tidningen skriver att butikspersonal, som inledningsvis också fick vänta utanför, hade fått återvända in i byggnaden vid klockan 8.15.

Strax därefter kunde bombgruppen konstatera att föremålet som orsakat larmet var ofarligt, detta uppger polisen på sin hemsida.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons