Annons
Nyheter

Miljonpublik blir utan Kanal 5

Com Hem/Boxer och Discovery Networks lyckades inte komma överens om ett nytt distributionsavtal.
Nu släcks kanalerna, däribland Kanal 5, ned för miljoner tv-tittare.
TVT • Publicerad 1 september 2017
Com Hem i tvist med Discovery Networks.
Com Hem i tvist med Discovery Networks.Foto: Jessica Gow/TT

Nu försvinner Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och ytterligare några kanaler för Com Hems och Boxers samtliga kunder, enligt ett pressmeddelande från Com Hem-koncernen, som skriver att de försvinner "tillfälligt".

Från och med fredagen har Com Hem och Boxer inte längre rättigheterna att inkludera kanalerna i sitt utbud.

Annons

"Vi beklagar att våra kunder drabbas och vi gör allt vi kan för att hitta en lösning snarast", skriver Fredrik Hallstan, presschef för Com Hem/Boxer.

Samtidigt uppger han att Com Hems betal-tv-kunder från och med den 1 september kommer att ges tillgång till ett stort antal kanaler utöver de som vanligtvis ingår. Boxers samtliga kunder ges tillgång till större delen av de övriga tv-kanalerna som finns i det digitala marknätet.

Runt 4,5 miljoner tv-tittare berörs, enligt tidigare uppgifter från Discovery Networks. Bland annat sänder Kanal 5 söndagens VM-kvalmatch i fotboll då Sverige möter Vitryssland.

Henriette Zeuchnert, vd för Discovery Networks Sweden, beklagar i ett pressmeddelande och säger att bolaget "förstår och delar verkligen frustrationen som tittarna känner. Det är sorgligt och beklagligt att de hamnar i kläm i en sådan här förhandling".

"Det här är en viktig principiell fight. Förhandlingarna med distributörerna handlar i grunden om att vi ska kunna fortsätta satsa på svensk underhållning och stora sporträttigheter. För att det ska vara möjligt måste också jättar som ComHem/Boxer ge oss en skälig ersättning – precis som alla andra distributörer i Sverige gör", säger vd Henriette Zeuchnert.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons