Annons
Nyheter

Migrationsverket varslar nästan 400 medarbetare i region Syd

Migrationsverket ska gå från 1010 anställda i dag till 650 stycken i slutet av 2018. Det skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.
Malmö • Publicerad 15 januari 2018
Foto: Susanne Lindholm/TT

– Hur många som kommer att sägas upp är för tidigt att säga eftersom antalet kan justeras genom omplaceringar, naturlig avgång eller nya förutsättningar som påverkar verksamheten, säger Åsa Lindberg, regionchef i region Syd, i pressmeddelandet.

Orsaken är dels minskade resurser, dels att färre asylsökande kommer till Sverige och färre väntar på besked om uppehållstillstånd. Mellan 2014 och 2015 växte Migrationsverket mycket på gund av det stora antalet asylsökande som kom till Sverige.

Annons

– Nu behöver regionen återgå till en liknande organisation, i funktion och storlek, som innan den stora ökningen av asylsökande, säger Åsa Lindberg i pressmeddelandet.

Enligt Migrationsverket varslas totalt 361 medarbetare. Av dessa finns 324 personer i Skåne. 300 sitter i Malmö, 17 i Helsingborg samt 7 i Kristianstad. Dessutom varslas 30 personer i Kronobergs län samt 7 i Blekinge. Även Kalmar län ingår i region Syd, men här varslas ingen i nuläget.

Nu påbörjas förhandlingar mellan arbetsgivaren och arbetstagarorganisationer.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons