Annons

Medan du sov: Här är nattens händelser

Två personer till sjukhus efter singelolycka.
Publicerad 16 februari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Trelleborg

Strax innan halv tolv på lördagskvällen fick SOS ett larm om att en personbil ska ha kört in på en tomt längs väg 528 i höjd med Norregård. Under ett par timmar stängdes vägen av för trafik.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till den aktuella olycksplatsen. Enligt uppgifter från SOS ska tre personer ha funnits i bilen som av okänd anledning körde av vägen.

Annons

– När vi kom till platsen möttes vi av en rejält demolerad bil och inledningsvis såg det värre ut än vad det visade sig, säger Magnus Svall, stationsbefäl vid polisen i Ystad.

Sverige

En man greps under lördagskvällen efter en biljakt. Mannen misstänks för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Polisen försökte stoppa en bil som kom körandes i centrala Högsby under lördagskvällen. Föraren ville dock inte stanna utan valde att försöka köra ifrån polisen i riktning mot Klavreström. En sträcka på cirka sex mil. Ett flertal polisbilar deltog i jakten.

– Det blev ett relativt långt efterfölje på denna bil men till slut lyckades vi få mannen att stanna bilen i Klavreström, säger Per Bergendahl, stationsbefäl vid polisen i Växjö.

När färden tog slut i Klavreström greps mannen och togs med till polisstationen för tillnyktring.

– Mannen som är i 30-årsåldern är i och med detta misstänkt för grov olovlig körning, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel, säger Bergendahl.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons