Annons

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan särskilda händelser i Trelleborg.
Publicerad 13 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Trelleborg

Hade skarpladdat vapen – får straffet sänkt. Kvinnan hade en skarpladdad pistol i byxlinningen när polisen grep henne i Trelleborg. Tingsrätten dömde henne till fängelse i ett år och tio månader. Nu sänker hovrätten straffet till tre månader och skyddstillsyn. Det var i början av januari som den nu 21-åriga kvinnan och en 22-årig man, båda hemmahörande i Trelleborg, blev stoppade av en polispatrull som upplevde att den manlige föraren uppträdde märkligt.

Det visade sig snart att kvinnan i bilen hade en skarpladdad pistol nedstoppad i byxlinningen. Mannen ska ha fått panik när polisen närmade sig och börjat vifta med pistolen. Kvinnan tog den och stoppade den på sig för att mannen inte skulle börja skjuta. Allt enligt parets egna uppgifter i polisförhör. Kvinnan dömdes till fängelse i ett år och tio månader för grovt vapenbrott. I domen pekade tingsrätten på kvinnans låga ålder och det faktum att hon var ostraffad sedan tidigare.

Annons

Kvinnan överklagade domen och hovrätten väljer nu att ändra brottsrubriceringen från grovt vapenbrott till vapenbrott och sänker straffet till tre månaders fängelse och skyddstillsyn. Hovrätten gör bedömningen att hon var under stark press från den 22-årige mannen och att det var anledningen till att hon hade hans pistol på sig. Hon ska dessutom bara haft vapnet en kortare stund, cirka tio minuter. Även det en förmildrande omständighet enligt domstolen.

Lurades skicka pengar till okända personer. En person bosatt i Trelleborg har polisanmält ett företag som utgav sig för att förmedla pengar till personer i utlandet, efter att personen skickat pengar via företaget som aldrig kom fram. Mannen såg i början av veckan en annons på sociala medier om en app som lät svenskar skicka pengar till utländska konton, och ville testa appen för att skicka pengar till en släkting i utlandet.

Mannen registrerade sig, och testade att skicka 1 000 kronor. Då fick han meddelande om att minsta möjliga summa att skicka var 5 000 kronor, så han skickade ytterligare 4 500 kronor. Pengarna har inte kommit fram, och nu svarar inte företaget bakom appen mannen längre.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons