1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Medan du sov: Här är nattens händelser

Segelbåt i sjönöd - evakuerades med helikopter
Foto: Johan Nilsson/TT

Trelleborg

En större segelbåt med fem personer ombord hamnade i sjönöd i höjd med Falsterbo fyr på tisdagskvällen. Enligt uppgifter från SOS Alarm har båten gått på grund och tagit in vatten.

– Sjöräddningen försökte till en början att komma till undsättning med hjälp av en båt, berättar Ola Åström på SOS Alarm.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

Men insatsen fick avbrytas på grund av det hårda vädret.

– Sjön var alldeles för gropig, säger Ola Åström.

Istället har man börjat att evakuera besättningen med hjälp av en helikopter. Strax före klockan 22 hade den första personen hissats upp från båten och fördes iland.

En landningsplats har gjorts i ordning för helikoptern på en parkering i Skanör. Där finns ambulanspersonal i beredskap. I nuläget finns inga uppgifter om att någon i besättningen har skadats.

Enligt polisens presstalesperson för region syd, Christer Fuxborg, har fyra personer evakuerats med hjälp av en helikopter som är på plats. En femte person, båtens kapten, valde att inte följa med helikoptern.

– Den information vi fått till oss är att kaptenen valde att stanna kvar ombord på båten i väntan på Kustbevakningen, säger Fuxborg.

Samtliga inblandade personer ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Sverige

En bankomat på Sjöbo torg är helt demolerad efter ett sprängdåd som inträffade vid 01.45 natten till onsdag. En man har gripits misstänkt för sprängningen – en annan misstänkt är fortsatt på fri fot.

Ett vittne uppger för BT att det var en fruktansvärd upplevelse för hela familjen att vakna av smällen.

Polisen bekräftar vid 04-tiden på onsdagsmorgonen att någon form av sprängmedel har använts vid bankomatsprängningen på Sjöbo torg. Under natten har polisen haft flera patruller på plats.

– Vi har haft ett intensivt arbete under hela natten och vi har lyckats säkra flera spår efter gärningsmännen som ska vara två, säger Joakim Danz.

En dryg timma efter sprängdådet lyckades polisen gripa en av gärningsmännen på en moped. Tillsammans på mopeden fanns ytterligare en person som lyckades komma undan.