Annons
Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

Det har inträffat flera bränder i Skåne i natt.
Publicerad 9 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Strax före klockan tre, natten till lördag, kallades räddningstjänsten till Ljungdalavägen i Hässleholm med anledning av en brand.

– Det brann rätt så bra när vi kom dit. Vi är där med tre styrkor. Jag tror att de kommer kunna rädda villan, men det kommer antagligen bli stora skador, säger Johan Wendt inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

Annons

Räddningstjänsten larmades vid kvart över elva på fredagskvällen till Videllsgatan i Kristianstad med anledning av en brand.

– Det har skett en bilbrand på en parkering. Fordonet stod för sig självt så det är bara den som skadats, men den är totalförstörd. Polisen har också varit på platsen och tagit in lite vittnesuppgifter, säger Peter Dahlqvist räddningsledare på räddningstjänsten i Kristianstad.

En man greps i Tomelilla sent under fredagskvällen misstänkt för misshandel mot sin partner. Efter att polisen hållit förhör med mannen blev han även anhållen.

Räddningstjänsten arbetade i natt i flera timmar med att släcka en brand på Blekegatan i Ystad. När räddningstjänsten kom till platsen såg de att branden börjat i husets källarplan. Ett av trapphuset evakuerades under släckningsarbetet.

Även polisen har varit på plats under natten för att undersöka om något brott kan ha begåtts. Enligt David Eriksson-Heia, inre befäl på polisen i Ystad, kommer rubriceringen troligen bli mordbrand för att polisen ska kunna utreda vad som hänt.

– Vi vet inte i nuläget hur branden kom till. Det kan vara något tekniskt fel som ligger bakom eller något annat. Det kommer teknikernas arbete att få utvisa, säger han till Ystads Allehanda strax efter klockan fem.

Ett område i östra Malmö spärrades av i natt efter att ett grovt brott har inträffat. Polisen är förtegna om vad som helst och vill inte ge ut några detaljer.

– Jag vill inte gå in på det nu. Ett mord är det inte så mycket kan jag säga, men det är ett grövre brott som vi misstänker och vi är i en lokal där, Marie Keismar, vakthavande befäl i region syd till tidningen Sydsvenskan.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons