Annons

Kvinna kan ha blivit knivmördad i Åhus

Polisen har spärrat av en plats i södra Åhus där en kvinna hittats avliden under natten till tisdagen.
Åhus • Publicerad 10 april 2018

Polisen började arbeta med fallet klockan 01.15. Den avlidna kvinnan är i 30-årsåldern och polisen misstänker att hon mördats.

Fortfarande vid 8-tiden var polisen på plats vid adressen i Åhus.
Fortfarande vid 8-tiden var polisen på plats vid adressen i Åhus.Foto: Lasse Ottosson
Foto: Jens Christian

Från platsen där hon hittades togs en man i 30-årsåldern in till förhör. Han greps under natten och anhölls klockan 05.46.

Annons

Mannen är misstänkt för mord.

– Det är ingen annan person som är aktuell att gripas utan det är den här personen som är aktuell i ärendet, säger Kim Hild, informatör på polisens ledningscentral.

Foto: Jens Christian

TT skriver att ”enligt flera medier blev kvinnan knivskuren”.

En fotograf som var på plats under natten uppger att flera polispatruller var där under natten och att man sökte med hund i området. Ambulans ska också ha varit på plats, men åkte därifrån utan blåljus påslagna.

Polisens tekniker har också varit på platsen och deltagit i utredningsarbetet. En bärgningsbil hämtade på morgonen upp en bil som stod parkerad på tomten, polisen har tagit bilen i beslag.

Expressen skriver att Annika Collin vid åklagarmyndighetens presstjänst haft kontakt med jourhavande åklagare under tidig tisdagsmorgon.

– Ett längre förhör kommer att hållas när personen har tilldelats en försvarare. Polisen jobbar för fullt med ärendet, säger Annika Collin till Expressen.

Polisens tekniker lämnade huset vid 9.40. Någon timme senare var de tillbaka på platsen. De syntes då bära ut bruna påsar från huset till sin bil.

Foto: Jens Christian
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons