Annons
Nyheter

Ljud av smällare förbryllar polisen

Under flertalet kvällar har trelleborgare hört ljud av smällare i centrum. Men polisen vet inte vad det är som låter och ingen har sett var ljuden kommer från.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2017

Genrebild.
Genrebild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

På sociala medier har trelleborgare på senare tid diskuterat vad det varit för smällar som hörts på olika platser i centrum.

Annons

Så sent som under onsdagen hörde trelleborgare smällar både i stadsparken vid 17-tiden och på Västervång vid 22-tiden.

Personer har också ringt och uppmärksammat polisen på ljuden. Vid fem tillfällen de senaste två veckorna har en polispatrull gett sig ut för att ta reda på var ljuden kommer ifrån men har inte sett eller hört något.

– Det är framförallt på Bryggaregatan och Gränsgatan som personer hört ljud från smällare eller liknande, säger Sara Englund, särskild förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.

– Smällarna har hörts på väldigt olika tider också, från klockan 17 och framåt, ända till klockan fem på morgonen, fortsätter Sara Englund.

Ljuden har beskrivits av de som anmält det som skott, smällare och att unga män skrikit väldigt högt.

– Just nu har vi inget att gå på och vi vet inte vad det kan vara. Det är bra att man ringer till oss om man hör ljuden så vi kan reda ut det, säger Sara Englund.

– Det är klart att människor är mer lyhörda av sådana här ljud nu också efter skottlossningen för ett par veckor sedan, säger Johanna Hasselquist, särskild förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons