Annons
Nyheter

Lista: Här får du ta med hunden till badet

Sol, sommar och underbara bad ser nog de flesta av oss fram emot – oavsett hur mycket päls vi har. Men medan vi människor kan slänga oss i plurret i princip var helst vi känner för det, får hundarna hålla till godo med de officiella hundbadplatserna.
Simrishamn • Publicerad 8 juli 2018
Är man en Nova Scotia duck tolling retriever så är man – och då älskar man både att bada och apportera, helst samtidigt. Tur då att Bonthi och matte Jenny-Lynn Ingemansson delar intresset och har nära till Vårhallens hundbadplats i Simrishamn.Foto: Anders Egle

– Bonthi, kom hit!

Den vanligtvis så lydige ettåringen tittar oerhört förvånat på matte och det behövs inga talade ord för att förstå vad han vill säga.

Annons

– Va? Redan? Varför i hela friden ska vi redan hem?

– Jamen kom nu, Bonthi, det blir bara ett kort bad idag, vi måste hem till de andra hundarna, förklarar matte Jenny-Lynn Ingemansson tålmodigt, och Bonthi börjar besviket lomma tillbaka mot bilen.

Foto: Anders Egle

Stranden och vågorna vid Vårhallen i utkanten av Simrishamn tillhör Bonthis favoriter bland hundbadplatser, även om det är ganska sällan han får komma hit.

– Vi har ett lantställe med en egen liten insjö så där får han oftast utlopp för sin favoritsysselsättning, men eftersom jag har mitt företag Hund, hälsa & fritid i Gladsax, inte långt härifrån, så händer det att vi åker hit och badar av oss, säger Jenny-Lynn.

Foto: Anders Egle

Fast att människa och hund badar samtidigt är det inte tal om, även om det såklart är tillåtet på en hundbadplats som denna.

– Nej, det handlar mer om att jag vill ha fullständig koll på hunden. De kan ju bli så uppspelta av att apportera ut i vågorna gång på gång att de inte känner hur trötta de är, och går det höga vågor eller är strömt är det ännu viktigare att ha full uppsikt hela tiden, säger Jenny-Lynn.

Att ha tillgång till speciella hundbadplatser är viktigt för de flesta hundägare, inte minst i varma semestertider.

– Jag tror de flesta av oss har spenderat många timmar på nätet innan avfärd, för att leta ställen man kan bo, äta och bada på med sina hundar. Graden av tillgång på det har stor betydelse för vart hundägare reser, säger Jenny-Lynn.

Foto: Anders Egle

Anders Egle
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons