Annons
Nyheter

Sjöräddningssällskapet drog loss haverist

Räddningstjänsten larmades till Måkläppen på måndagseftermiddagen. En båtolycka hade inträffat i vattnet strax söder om den sydligaste spetsen. Sjöräddningssällskapet bogserade senare in båten och den nerkylda seglaren till land.
Måkläppen • Publicerad 4 december 2017
Rescue Skåre som användes för att dra loss segelbåten är en båt i Gunnel Larson-klassen, en öppen och relativt liten sjöräddningsbåt främst avsedd för insatser i skärgården och kustnära områden. Bilden visar RS Falsterbokanalens räddningsbåt från samma klass.
Rescue Skåre som användes för att dra loss segelbåten är en båt i Gunnel Larson-klassen, en öppen och relativt liten sjöräddningsbåt främst avsedd för insatser i skärgården och kustnära områden. Bilden visar RS Falsterbokanalens räddningsbåt från samma klass.Foto: Anders Mattsson

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 14.30.

– Det är en båt på 25 fot som gått på grund, på ungefär 1,5 meters djup vid Måkläppens spets, berättade Håkan Månsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

Annons

Räddningstjänsten var på plats vid 15.30, och vid 15.40 ska en person varit kvar ute på segelbåten.

– Det finns inga uppgifter om personskador, sa Håkan Månsson.

Sjöräddningssällskapet åkte ut till platsen med båtarna Rescue Skåre och Rescue Elsa Johansson. Rescue Skåre kunde sedermera dra loss olycksbåten.

Christer Thorell på Sjöräddningssällskapet berättar att seglaren var mycket nerkyld. Väl i land fick Sjöräddningssällskapet tag i en person som öppnade sin fiskehodda där han kunde få lite värme i väntan på ambulans.

Seglaren undersöktes sedan av ambulanspersonal på plats, som konstaterade att han fått värmen tillbaka tack vare Sjöräddningssällskapets hypotermifilt och värmen i hoddan. Han var inte i behov av någon ytterligare vård.

Segelbåten ligger väl förtöjd i Skanörs hamn.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons