Annons
Nyheter

Larm om misstänkt drunkning

En stor räddningsinsats pågick under natten mot söndag i hamnen i Abbekås. Larmet kom vid 00.38 och rörde en kvinna och ett barn som befarades vara i vattnet. Det skulle senare visa sig inte stämma.
Abbekås • Publicerad 29 juli 2018
Den försvunna personen hittades välbehållen på land.
Den försvunna personen hittades välbehållen på land.Foto: Casper Johansson

Räddningstjänst, ambulans, sjöräddning och polis var på platsen. Liksom dykare från Trelleborg och Malmö och en räddningshelikopter från Kristianstad.

Anledningen till det stora sökpådraget var att larmet gällde ett litet barn som man befarade skulle vara i vattnet. Sökandet efter barnet pågick i två timmar innan det konstaterades att barnet var välbehållet och fanns på land hos en vårdnadshavare.

Annons

– Barnet har inte varit i vattnet överhuvudtaget, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten syd, på söndagsmorgonen.

Larmet som kom in till SOS klockan 00.38 gällde alltså ett barn och en kvinna. Men redan när räddningstjänsten kom till hamnen var kvinnan uppe ur vattnet.

– Kvinnan kan ha varit i vattnet först, men jag vågar inte bekräfta det. Hon har i så fall tagit sig upp innan vår framkomst, säger Gustaf Sandell.

Efter ett par timmar, vid tretiden på natten, kunde hela sökinsatsen avblåsas.

– Det var en omfattande sökinsats. Men ingen person påträffades skadad och ingen behövde föras till sjukhus, säger Gustaf Sandell på räddningstjänsten syd.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Liv Akne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons