Annons
Nyheter

Kraftig brand med explosionsrisk i Sjöbo

Räddningstjänsten jobbade med en våldsam brand i en fastighet strax söder om Sjöbo nu på morgonen.
I en tillhörande verkstad fanns flera gasflaskor som innebar en stor explosionsrisk.
Sjöbo • Publicerad 31 oktober 2017
Brandkår arbetar för fullt med att släcka branden.Foto: Anders Gronlund/Strixphoto

Larmet kom in vid 04.01 på natten mot tisdagen, och enligt polisen slog då öppna lågor ut ur villan, som är hopbyggd med en verkstad.

Fastigheten som brinner ligger på Rödjevägen utanför Sjöbo och flera styrkor samt minst en ambulans skickades till platsen. Klockan 07.45 stod lågorna fortfarande höga.

Annons

– Vi arbetar fortfarande på platsen och försöker att förhindra spridning till intilliggande byggnader, säger Håkan Månsson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

I verkstaden finns gasflaskor som skulle kunna explodera, och räddningstjänsten har en skytt på plats för att så snabbt som möjligt kunna skjuta sönder gasflaskorna.

– Vi har inte fått tillfälle till det än eftersom vi inte kan se dem. Vi håller på att kyla ner området där gasflaskorna står och kommer att skjuta när vi ser dem om vi bedömer att det krävs, säger Månsson.

Alla boende i boningshuset är utrymda och branden ska inte ha orsakat några personskador. De byggnader som brandhärjats går dock inte att rädda.

– Nä, det stämmer. Däremot finns det andra byggnader på tomten och vi hoppas att vi kan förhindra en spridning dit, säger Månsson.

Polisen uppger att man kommer att spärra av platsen, när branden är släckt, i väntan på en teknisk undersökning.

Foto: Anders Gronlund/Strixphoto
Foto: Anders Gronlund/Strixphoto
Foto: Anders Gronlund/Strixphoto

Per LidholmSkicka e-post
TT
Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons