Annons
Nyheter

Janne "Loffe" Carlsson är död

Skådespelaren, komikern och musikern Janne "Loffe" Carlsson är död.
Publicerad 31 augusti 2017
Janne "Loffe" Carlsson. Arkivbild.
Janne "Loffe" Carlsson. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren / TT

Han blev folkkär genom tv-serien "Någonstans i Sverige" och har sedan dess varit "Loffe" med publiken.

"Den fina generösa mest kärlekfulla person jag känner lämnade oss i dag. Min bästa pappa, älskar dig så mycket!" Så mycket roligt vi haft ända in i det sista", skriver dottern Sara Carlsson i ett Facebookinlägg.

Annons

I början av 2000-talet flyttade han tillsammans med sambon Gurianne Sandven till Öllsjö.

– Han brydde sig om det fina och var otroligt givmild och omtänksam, säger Gurianne Sandven till Kristianstadsbladet på torsdagsmorgonen.

Janne "Loffe" Carlsson filmdebuterade 1950 i "Anderssonskans Kalle", och har därefter synts i otaliga filmer, tv-serier och teateruppsättningar. Bland hans mest kända roller finns de i "Repmånad" (1979) och "Göta kanal"-filmerna. Riktigt folkkär hade han blivit några år tidigare då han spelade Loffe, rollen som gav honom hans smeknamn, i tv-serien "Någonstans i Sverige".

Janne Carlsson var även musiker och hade bland annat stora framgångar som en del av duon Hansson & Karlsson.

I somras skulle han ha medverkat i farsen "Rent mjöl i påsen" i Borgholm men tvingades hoppa av uppsättningen. I samband med sin 80-årsdag i våras berättade han i en intervju med TT att han var vid god hälsa förutom krånglande knän:

– Det är brännvin. Nä, men man rör ju på sig hela tiden och har massa saker att hålla på med. Man ska inte bli gammal. Det är inget att satsa på, sade han.

Kulturpersonligheten Janne "Loffe" Carlsson blev 80 år.

Läs mer

Annons

Sara Haldert/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons