Annons
Nyheter

Ingen sänkt hastighet på väg 511

Det blir ingen sänkt hastighet på väg 511 mellan Skåre och Trelleborgs golfklubb. Transportstyrelsen avslår en ansökan från en privatperson.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2017
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En trelleborgare har länge ansökt om att det ska bli sänkt hastighet på Kämpingevägen (väg 511) på sträckan mellan Skåre och Trelleborgs golfklubb. Personen vill att hastigheten ska sänkas från 70 kilometer i timmen till 30 alternativt 50 kilometer i timmen.

Personen anger i ansökan att en snäv kurva begränsar sikten kraftigt, och att växtligheten på vardera sida hindrar trafikanter från att i tid upptäcka eventuella in- och utfarter. Trelleborgaren påpekar också att gångtrafikanterna längs vägen ökat kraftigt de senaste åren efter nya bostäder i området.

Annons

Efter att länsstyrelsen avslagit ansökan överklagades beslutet till Transportstyrelsen.

Men även dem avslår ansökan om en hastighetssänkning.

De skriver i sitt beslut att, ”förhållandena på aktuell vägsträcka inte är sådan att en begränsning av den högsta tillåtna hastigheten, enligt överklagan, är motiverad.”

Transportstyrelsen påpekar också i beslutet att det är förarens ansvar att anpassa hastigheten till vad trafiksäkerheten kräver.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons