1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Information på flera språk i ny kampanj

För att minska risken för smittspridning drar Region Skåne igång en ny informationskampanj på flera språk, En kram på distans.
Så här ser kampanjen ut.
Foto: Region Skåne

För att vara säker på att så många skåningar som möjligt vet hur man ska bete sig för att inte sprida coronasmitta vidare drar Region Skåne nu igång en ny informationskampanj med hänvisning till 1177 Vårdguiden.

– Målet är att på ett omtänksamt sätt uppmärksamma och förändra beteenden, att informera om hur vi tillsammans undviker smitta, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Kampanjen #enkrampådistans påminner om råden att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecken, stanna hemma om man är sjuk, skydda sig om man är över 70 år och visa omtanke.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

Kampanjen kommer både att synas i sociala medier och på informationsskärmar som tillhör Region Skåne och de skånska kommunerna.

För att så många som möjligt ska kunna ta del av informationen är den översatt till engelska, somaliska, arabiska och teckenspråk.

Överhuvudtaget har 1177.se en samlingssida med länkar till information på en rad språk. På skane.se finns information som lättläst och teckenspråk, men regionen ser också över behovet av översättningar.

På 1177 Vårdguiden på telefon i Region Skåne finns även sjukvårdsrådgivning med tolk på arabiska och somaliska klockan 8-17 på vardagar, under knappval tre.

På tisdagen hade Skåne 238 antalet konstaterade fall av covid-19, sju fler än på måndagen. Totalt 16 covid-patienter vårdas på sjukhus, varav tre i intensivvård.

Läs mer

Trelleborg

Lex Sarah: Gav medicin till inte helt vaken brukare – kollegor slog larm

Personal på ett äldreboende slog larm om att en kollega inte sköter sitt jobb.

Trelleborg

Splash stänger – klarar inte av hyran

Inredningsbutiken säljer ut. Om några veckor stänger butiken ner för gott.

Trelleborg

Smet: Misstänkt rattfyllerist orsakade parkeringsolycka

Körde in i parkerad bil

Gårdsrånen

Gårdsrånarna döms till fängelse

Längsta straffet får 30-åringen - sex och ett halvt år.

Coronavirus

Kontroll: Länsstyrelsen kräver glesare bord på servering

En servering på Söderslätt har inte gjort tillräckligt för att minska risken för smittspridning, tycker länsstyrelsen Skåne.

Gårdsrånen

Dom i dag – ett avslut för gårdsrånarnas offer: ”På insidan såren sitter kvar”

”Kroppen har läkt, det är på insidan såren sitter kvar,” säger Leif Sjögren, lantbrukaren i Fuglie där gårdsrånarna började sin blodiga turné.