Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Brandman skadad vid bilbrand i Sjöbo. Misshandel i Malmö.
Publicerad 14 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten ryckte ut till en övertänd personbil i Sjöbo i Skåne på natten till onsdagen.

Annons

Vid insatsen skadades en brandman, uppger polisen.

Larmet om branden vid Rättsgatan kom klockan 03.52. Räddningstjänst åkte till platsen liksom polis.

Bilen var övertänd, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att fordonet stod nära en träbyggnad om fick en mindre brandskada. Byggnaden, ett bostadshus, ska dock inte ha tagit eld.

Klockan 04.10 ska branden ha varit släckt. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Tidigt på onsdagsmorgonen uppger polisen även att en brandman skadades vid insatsen och fick föras till sjukhus med ambulans. Brandmannen ska ha fallit på något sätt, men var vaken och talbar, enligt polisens presstalesperson.

En anmälan om vållande till kroppsskada i samband med arbetsolycka har upprättats.

Vid 02.30-tiden ska det ha blivit bråk vid ett matställe vid Lundavägen i Malmö. Polis åkte till platsen och grep en man i 30-årsåldern som nu är misstänkt för misshandel och olaga hot.

Mannen ska ha slagit en anställd i bröstet och hotat denne till livet. Den slagne är också en man i 30-årsåldern. Han behövde inte sjukhusvård, enligt polisen.

Det var stopp på E22 i södergående riktning sent på tisdagskvällen. Orsaken var lösa hästar intill vägen.

Klockan 22.14 på tisdagen meddelade Trafikverket att trafiken på E22 vid Gualöv stoppats på grund av lösa hästar intill vägbanan. Det ska inte ha blivit någon krock till följd av detta, enligt polisen.

Annons

Trafikverket kunde inledningsvis inte uppge när vägen kunde öppnas för trafik igen och uppmanade trafikanter att om möjligt välja en annan väg tills vidare.

Klockan 23.15 meddelade myndigheten att E22 öppnats för trafik igen.

– Hästarna är lastade, bortförda och under kontroll och ägaren anländ till platsen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Sent på tisdagskvällen började en bil brinna vid Betaniavägen i Tollarp. Det ska ha smällt strax före det att branden startade.

– Vi hörde en smäll och öppnade balkongdörren. Då ser jag att en bil står i fyr och flammor, säger ett vittne, som bor alldeles i närheten, till Kristianstadsbladet.

Bilder från fotograf på plats visar att bilen är helt urblåst.

– När jag tittar ut ser jag två killar i 15-årsåldern komma springande. Jag fattade att det var de som hade gjort det och började skrika till dem, säger vittnet.

Det var klockan 23.42 som polis och räddningstjänst larmades till brandplatsen vid Betaniavägen. Bilen som började brinna ska ha stått parkerad och polisen uppger att även en bil bredvid tagit eld. Men det ska inte ha varit risk för ytterligare spridning av branden.

Polisen gör en anmälan om skadegörelse genom brand och misstänker inte att det varit en explosion i bilen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons