Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Explosion vid nattklubb i Malmö. Bil in i träd i Kristianstad.
Publicerad 3 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En entré till en nattklubb i centrala Malmö har sprängts. Någon form av explosivt ämne har detonerat, enligt polisen.

Annons

Restaurangen var stängd vid explosionen och det finns inga uppgifter om att någon har skadats. En konsert ägde rum i lokalen under kvällen, skriver Kvällsposten.

Larmet om flera höga smällar i området kom från flera personer strax efter klockan 00.30. Polisen har inte hittat fler ställen där det ser ut att ha sprängts.

Bombskyddet har undersökt platsen och kommit fram till att det inte rör sig om så kallade bangers. Den kriminaltekniska undersökningen fortsätter under natten.

I oktober förra året drabbades samma nattklubb av en detonation. Även då blev det skador på fasaden. (TT)

Vid 22-tiden på torsdagskvällen inträffade en singelolycka med en personbil på Bockebodavägen utanför Kristianstad.

– Man väjde för ett djur och kolliderade med ett träd. Lindriga skador, lite ont i en axel och ett blåmärke i pannan, säger Henrik Johansson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

I bilen ska tre personer ha färdats. Ingen av dem ska ha behövt föras till sjukhus. Polisen har ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Blekinge

Sent på torsdagskvällen kom larm om en singelolycka med personbil öster om Olofström.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på länsväg 538 klockan 22.21. Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

Annons

Det var en man som hade kört av vägen, enligt räddningstjänsten som uppger att han inte behövde föras till sjukhus.

– Bilen fick sladd och körde in i ett vägräcke när han var på väg från Svängsta till Olofström. Han behöver inte uppsöka sjukhus, men kontrollerades av ambulanspersonal, säger Henrik Johansson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Polisen har ingen misstanke om brott.

Världen

En gängledare i Mexiko har skjutits ihjäl på sjukhus – där han skulle genomgå en plastikoperation för att förändra sitt utseende.

Även en kvinna och två andra män dödades på sjukhuset enligt åklagare i delstaten Puebla. Medlemmar i samma gäng, som sysslar med bränslestölder, misstänks för dödsskjutningen.

Morden kommer efter en blodig vecka i uppgörelser mellan gäng som inriktar sig att stjäla pipelinebränsle. Minst 16 personer har dödats.

Enligt åklagaren har den mördade gängledaren också försökt förstöra sina fingeravtryck. Läkare vid sjukhuset utreds för eventuell delaktighet. (TT)

USA:s president Donald Trump använder flitigt sitt konto på Twitter. Men plötsligt försvann det mystiskt under några minuter, strax innan midnatt.

Bolaget uppgav först att en anställd råkat inaktivera kontot under elva minuter, och att det var den mänskliga faktorn som låg bakom.

Annons

Twitter sade vidare att man skulle undersöka hur det kunde hända och vidta åtgärder för att det inte ska kunna ske igen.

Senare kom det en ny tweet med nya detaljer från bolaget: "Vi har upptäckt att detta gjordes av en anställd på Twitters kundservice på den anställdes sista dag. Vi genomför en fullständig intern översyn". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons