Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Tre gripna efter bråk i Tomelilla.
En till sjukhus efter singelolycka norr om Klippan. Bil av vägen utanför Osby.
Publicerad 5 oktober 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tre personer har gripits efter onsdagskvällens bråk i Tomelilla.

Annons

En person fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter en singelolycka med bil mellan Klippan och Stidsvig, uppger polisen.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till olycksplatsen sent på onsdagskvällen. Bilen fick bärgas.

En personbil var inblandad i en singelolycka utanför Osby sent på onsdagskvällen.

Larmet om händelsen på riksväg 15, i höjd med Rågeröd, kom strax efter klockan 22.30.

– Det är en bil som enligt uppgift har väjt för en älg och sedan kört i diket, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen i region syd.

Ingen person ska ha skadats.

Och strax efter klockan 02 stoppade polis en bil på riksväg 13 norr om Sjöbo. Mannen som körde misstänks för drograttfylleri samt grov olovlig körning och togs med för provtagning.

Blekinge

En man har anhållits för hot mot en väktare i Verköhamnen.

– Han hade uttalat att han skulle skära halsen av en väktare. Samtidigt som han gjorde det drog han handen över halsen, säger Michael Hesselberg, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Annons

Händelsen inträffade vid 17-tiden. Polisen uppger att mannen, som är i 55-årsåldern, stod och rökte inne på en toalett varpå brandlarmet gick. En väktare sade då till honom.

Väktaren ska då ha blivit hotad. Men skadades inte.

Den misstänkte mannen greps och anhölls senare. Polisen rubricerar händelsen som hot mot tjänsteman.

Sverige

En person misstänks ha avlossat ett vapen i Bagarmossen i södra Stockholm vid ett bråk under onsdagskvällen. Ingen person är skadad.

Det började med en verbal dispyt mellan två personer strax efter klockan 21, enligt polisen.

– Den ena personen har åkt iväg i en bil och har innan det avlossat något som man uppfattat som skott med något pistolliknande föremål. Det är oklart om det är skarpt eller inte, säger Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson till Aftonbladet.

En förundersökning om mordförsök har inletts. Inga tomhylsor har hittats, enligt P4 Stockholm. (TT)

Världen

Det var en sammanbiten amerikansk president som besökte Las Vegas, platsen för landets värsta masskjutning i modern historia.

Annons

– Amerika är verkligen en nation i sorg, säger Donald Trump.

Efter att regeringsplanet Air Force One landat i Las Vegas möttes presidenten och hans hustru Melania Trump av Las Vegas borgmästare Carolyn Goodman och sheriff Joseph Lombardo i Clark County.

Presidentparet åkte sedan till sjukhuset University Medical Center för att träffa offer och familjer. På vägen dit passerade kortegen hotell Mandalay Bay varifrån skytten Stephen Paddock dödade 58 människor och skadade över 500. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons