Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två män skjutna i Malmö. Oljeläckage på E65.
Publicerad 27 september 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Två män har skottskadats i stadsdelen Rosengård i Malmö. Flera personer blev vittne till skjutningen.

Annons

Boende i Rosengård larmade om att de hört skottlossning i Rosengård vid midnatt, och att någon eller några var skottskadade.

– Polis åker dit och kunde konstatera att det som uppringare berättade stämmer, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisregion Syd.

Polisen säkrade platsen och ambulans förde de skottskadade männen, som är i 20- respektive 50-årsåldern, till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadade männen är. (TT)

En lastmaskin har läckt ut olja under en längre sträcka på E65 mellan Svedala och Skurup.

Det handlar om cirka 100 liter som läckt ut från Börringe kloster i riktning mot Ystad, uppger Räddningstjänsten Syd.

SOS Alarm fick uppgift om läckaget vid klockan 23.36 på tisdagskvällen. Trafikverket ansvarar för saneringen och räknade med att arbetet skulle vara klart till klockan 06 på onsdagsmorgonen.

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i en familj efter en händelse i Höör på tisdagskvällen. Polisen larmades vid 20-tiden.

– En man har använt en yxa och hotat och försökt hugga en person. En ungdom är det som har gått bärsärkagång hemma, säger Henrik Johansson, inre befäl vid polisen i sydvästra Götaland.

Den hotade uppges vara ynglingens mamma. Han greps och fördes till bup (barn- och ungdomspsykiatrin) i Malmö.

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen som rubriceras som försök till mord.

Annons

Själva gripandet hävdes senare under natten. Man ynglingen är fortfarande misstänkt för brott och vårdas hos bup.

Blekinge

En natt utan större polisiära händelser i området.

Sverige

Kvinnors löner har ökat mer än männens de senaste åren, visar statistik från SCB som LO sammanställt, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Medellönen för kvinnor var i fjol 29 900 kronor i månaden, jämfört med 34 400 för män. Löneökningen var drygt 1 500 för kvinnor och 1 200 för män.

LO:s granskning av lönestatistik för åren 2015–2016 visar att det är första gången sedan 2007–2008 som lönerna har ökat mer för kvinnor än för män räknat både i procent och i kronor. (TT)

Världen

Ett stort vapenlager i Ukraina har eldhärjats. Ammunition har exploderat och flygplan har förbjudits att flyga över ett område på fem mils radie runt depån. Invånare i närheten har fått lämna sina hem.

Branden bröt ut på kvällen i närheten av samhället Kalynivka i mitten av landet, enligt militären. Hur branden startade är oklart, men militären utreder om det rör sig om sabotage.

Annons

Det är andra gången i år som ett vapenlager börjar brinna. I mars dödades minst en person när en vapendepå sprängdes av sabotörer i östra Ukraina. (TT)

Orkanen Irmas framfart ledde till att 72 människor miste livet i delstaten Florida i USA den 10 september, enligt uppdaterad information från amerikanska myndigheter.

Dessutom miste minst 40 personer i den karibiska övärlden livet, vilket gör att den totala dödssiffran är minst 112.

Irma förde med sig vindar på upp till 60 meter per sekund. Först drabbades en rad karibiska öar innan orkanen drog in över Kuba och Florida. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons