Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Kraftig lägenhetsbrand i Skivarp och misstänkt relationsmisshandel i Kristianstad.
Publicerad 9 september 2017
Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT

Skåne

Det brann i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Skivarp under natten till lördagen. Den som bor i lägenheten var bortrest.

Annons

– Det var en fullt utvecklad lägenhetsbrand när Skurup kom fram som första station, säger Mattias Sköld, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

SOS Alarm fick uppgift om branden på Ramsbovägen klockan 00.14. Det ska då ha kommit rök från trapphuset.

Lägenheten ligger på tredje våningen. Hela huset evakuerades.

Strax före klockan 01.30 meddelar räddningstjänsten att branden är släckt.

– Det har brunnit ordentligt i en lägenhet.

Ingen person ska ha skadats fysiskt och det visade sig att lägenhetsinnehavaren var i Malmö när branden startade. Brandorsaken är oklar inledningsvis.

En kvinna i 60-årsåldern ska ha blivit misshandlad av sin före detta man i Kristianstad på fredagskvällen. Polisen larmades klockan 23.15.

– Hon har bland annat fått ett slag i ryggen, säger Henrik Johansson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Kvinnan fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad. Mannen, som också är i 60-årsåldern, har inte gripits tidigt på lördagsmorgonen.

En kvinna misstänks för rattfylleri efter en händelse vid Osby camping på fredagskvällen.

Annons

Polisen larmades vid 22-tiden då en anmälare ringde in.

– Föraren som verkar påverkad ska ha backat in i en mur och kört ner en brevlåda, säger Anna Göransson, pressinformtör vid polisen i region syd.

Polis åkte till platsen. Kvinnan är i 55-årsåldern.

Blekinge

Under natten till lördagen ska 360 av Eons kunder i Karlshamns kommun ha drabbats av strömavbrott. Hushållen finns i Åryd och Hällaryd.

Avbrottet ska ha inträffat klockan 03.12 och beräknades vara åtgärdat klockan 06, uppger bolaget. Men strax före klockan 08 är det fortfarande 47 kunder som saknar ström, enligt företagets sajt.

Polis gjorde en nykterhetskontroll på Stortorget i Sölvesborg. En man i 20-årsåldern stoppades då han körde en bil. Han misstänktes för rattfylleri och togs med av polis för ytterligare provtagning.

Händelsen inträffade vid klockan 02.40.

Sverige

En person har omkommit i en lägenhetsbrand i Skogås söder om Stockholm.

Annons

– Det har börjat brinna ganska rejält i en lägenhet och sedan har man hittat en avliden person där inne, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Det fanns ingen risk för att branden skulle sprida sig och ingen annan i närheten behövde evakueras.

Larmet kom klockan 00.21. Polisens tekniker kommer att göra en undersökning på platsen för att hitta orsaken till branden. (TT)

En man i 35-årsåldern har under natten anhållits misstänkt för mord, rapporterar Expressen.

– Det hittades en kropp vid 21-tiden på fredagskvällen, utomhus i Strömstads kommun. Det är så nära jag kan säga, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Omständigheterna kring fyndet gör att polisen tror att personen har blivit mördad. Området är avspärrat och polisens tekniker arbetar på platsen. (TT)

Världen

Den amerikanska delstaten Florida uppmanar 5,6 miljoner människor att evakuera inför orkanen Irmas ankomst.

Irma, som under fredagen nedgraderades till kategori 4, var åter uppgraderad till kategori 5 med en vindstyrka på 72 meter per sekund när den drog in mot Kuba, enligt USA:s orkancenter NHC. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons