Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand i Malmö.<br>
Misstänkt grov mordbrand i Asarum. Kvinna gripen.
Publicerad 1 september 2017
Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 01-tiden brann en bil i Fosie i Malmö. Flera personer ska ha sett springa från platsen och en av dem ska ha kastat något mot bilen, uppger polisen som rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Annons

Ingen har gripits.

Blekinge

Vid midnatt mot fredagen kom larm om en källarbrand i ett flerfamiljshus i Asarum. En kvinna har anhållits misstänkt för grov mordbrand.

Räddningstjänst åkte till fastigheten på Frälsegårdsvägen. Polis skickades också dit.

– Det har varit en relativt kraftig brand i källaren med rökspridning upp i trapphuset, säger Joakim Åberg, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge.

Tolv lägenheter har evakuerats.

– 20 personer är evakuerade, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Det är oklart när de kan återvända till sina bostäder, uppger polisen. Ingen person har skadats fysiskt.

Sverige

Besvikelsen är stor sedan Sverige förlorat gruppledningen i kvalet till fotbolls-VM efter förlusten mot Bulgarien. Drömläget finns inte kvar, och krönikörerna är överens: Sverige spelade ostrukturerat och slarvigt. (TT)

Annons

Com Hem/Boxer och Discovery Networks lyckades inte komma överens om ett nytt distributionsavtal. Nu släcks kanalerna, däribland Kanal 5, ned för miljoner tv-tittare.

Förutom Kanal 5 gäller det Kanal 9, Eurosport och ytterligare några kanaler för Com Hems och Boxers samtliga kunder, enligt ett pressmeddelande från Com Hem-koncernen, som skriver att de försvinner "tillfälligt".

"Vi beklagar att våra kunder drabbas och vi gör allt vi kan för att hitta en lösning snarast", skriver Fredrik Hallstan, presschef för Com Hem/Boxer. (TT)

En 60-årig man i Kumla har anhållits misstänkt för försök till mord, rapporterar Nerikes Allehanda. Han greps i sin lägenhet vid 23-tiden sedan han tidigare under kvällen knivhuggit sin bekant, en 45-årig man.

Den knivskurne 45-åringen fick skador på överkroppen och fördes med ambulans till sjukhus.

Han blev knivhuggen vid 19-tiden på torsdagskvällen, sedan han ringt på dörren hos 60-åringen. När kompisen öppnade överföll han 45-åringen.

– 45-åringen har blivit knivhuggen med någon typ av stickvapen. Han lyckades sedan ta sig därifrån och till en bensinstation där han kunde larma polisen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl på polisen, till NA. (TT)

Världen

Räddningsarbetare har hittat 33 kroppar i det kollapsade fyravåningshuset i Bombay i Indien. Samtidigt har 15 människor kunnat dras fram levande. Omkring tio personer saknas fortfarande, enligt polisen.

Den 117 år gamla byggnaden i södra Bombay har dömts ut som farlig att bo i, men människor har ändå stannat kvar.

Annons

Huset kollapsade på torsdagsmorgonen efter att staden i tisdags fått 31 centimeter regn. Många tusen hus i Bombay är över ett sekel gamla och husgrunderna har försvagats bit för bit under monsunperiodernas kraftiga regn. (TT)

Över 100 000 människor har tvingats lämna sina hem efter översvämningar i sydöstra Nigeria, enligt president Muhammadu Buhari. Området har drabbats av upprepade översvämningar på senare år.

I två veckor har det regnat kraftigt och vattennivån i floden Benue har stigit, enligt Helen Teghtegh, chef för en lokal hjälporganisation.

– Vi försöker fortfarande få fram information. Vi vet inte hur många som har dött, säger hon. (TT)

Per-Johan Thörn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons