Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två anhållna för mordbrand i Osby. Explosion i Malmö.
En bil har voltat i Agerum norr om Sölvesborg.
Publicerad 21 augusti 2017

Skåne

Två män är anhållna misstänkta för mordbrand efter söndagskvällens brand utanför Osby.

Annons

En detonation utanför en biluthyrningsfirma i Rosengård i Malmö strax före midnatt orsakade skador i en entrédörr. Även tre bilar som stod i närheten skadades.

– Bombskyddsgruppen och polisens tekniker har varit på plats, men vad det är som har detonerat är för mig okänt, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisens ledningscentral för Region Syd.

Polis ryckte ut till platsen då uppringare slagit larm om att de hört en hög smäll. Brottet rubriceras som grov skadegörelse.

Strax efter klockan 07 på måndagsmorgonen kom larm om en singelolycka med personbil på väg 100 söder om Vellinge.

Olyckan ska ha skett i höjd med Kungstorp.

En kvinna i 65-årsåldern misstänks ha kört berusad i Ystadstrakten på söndagskvällen.

Det var 22.30-tiden som kvinnan ska ha kört vingligt på E65 i riktning mot Ystad. Hon stoppades och fick följa med polis för ytterligare provtagning efter att ha blåst positivt.

Blekinge

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Rydedalsvägen i Agerum strax efter klockan 06.30 på måndagsmorgonen. En personbil ska ha voltat på platsen.

Annons

Det är oklart om någon skadats inledningsvis, enligt polisen.

Sverige

En villa står i brand i Birsta i Sundsvall, skriver lokala medier.

– Det är en fullt utvecklad villabrand och huset är mer eller mindre övertänt. Det brann runt altanen och hade fått bra fäste i huset när vi kom till platsen, säger Lars Krantz på räddningstjänsten till TT.

Ingen person är skadad. De boende larmade själva, och hann ta sig ut. (TT)

Världen

Tio sjömän saknas och fem har skadats efter en krock mellan en amerikansk jagare och ett handelsfartyg öster om Singapore. Ett stort räddningspådrag pågår på platsen.

Jagaren USS John S McCain, med möjlighet att ta fjärrstyrda robotar ombord, skadades enligt de första uppgifterna vid aktern på babord (vänster) sida i olyckan, som inträffade då fartyget var på väg till ett rutinmässigt hamnbesök i Singapore.

Sök- och räddningspersonal har skickats till platsen. USS John S McCain kunde köra mot hamnen för egen maskin.

Det liberianskflaggade fartyget Alnic MC är ett 183 meter långt olje- eller kemikalietankfartyg. Det finns inga rapporter om att någon besättningsmedlem på tankern ska ha skadats. (TT)

Annons

Spansk polis fortsätter sökandet efter mannen som körde skåpbilen vid terrordådet i BarceHälona i torsdags, där 13 personer dödades. Alltmer pekar mot att misstänkta har haft kopplingar till flera länder i Europa.

Insatser pågår i Katalonien och vid den franska gränsen, där polisen söker efter den misstänkte 22-åring som fortfarande är på fri fot. Han misstänks ha tagit sig över gränsen till Frankrike. (TT)

Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT
Per-Johan Thörn
Annons
Annons
Annons
Annons