Annons
Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Två män i 25–30-årsåldern har anhållits misstänkta för stöld. De ska ha tagit sig in i en restaurang på Falsterbovägen i Höllviken och där plockat på sig personalens kvarlämnade tillhörigheter.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

– De har tagit sig in via någon bakväg och tagit pengar, nycklar och andra saker, säger Joakim Sjöberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

En av brottsrubriceringarna är även tillgrepp av fortskaffningsmedel, då det verkar som att de har tagit ett par bilnycklar och sedan flyttat bilen.

Annons

– Den hittades 50 meter ifrån var ägaren parkerade den, och nycklarna är borta. Det kan ju vara så att de bara flyttade den för att sedan komma tillbaka och hämta den, säger Joakim Sjöberg.

De misstänkta kunde gripas vid 21-tiden på torsdagskvällen efter att ett vittne sett personerna lämna restaurangen i en bil, varpå denna bil sedan stannades av polisen.

Strax efter klockan ett på natten inkom ett larm om bilbrand på Trollavägen i Glimåkra, nära idrottsplatsen Trollavallen och ishallen Trollarinken.

– Det är en personbil som var helt övertänd när vi kom fram. Men det fanns ingen spridningsrisk, säger Jörgen Konradsson vid räddningstjänsten i Sibbhult.

Bilen stod på en parkering och verkar ha varit övergiven.

– Den har inga registreringsskyltar.

Eftersom det rör sig om en totalbrand kommer bilen inte heller gå att identifiera på andra sätt, enligt polisen. De har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Fredrik TanoSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons