Annons
Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Försök till personrån i Vellinge och tre anhållna för häleri i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern blev under onsdagskvällen angripen av sex okända män som misshandlade och försökte råna honom.

Händelsen inträffade vid klockan 21.30 på Perstorpsgatan i Vellinge, i närheten av idrottsplatsen. Enligt polisen ska motivet ha varit att försöka råna mannen.

Annons

– De försökte få tag i hans mobiltelefon och plånbok, men han lyckades värja sig och kunde fly därifrån, säger Tenny Eriksson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Innan han kom undan utsattes han dock för misshandel och fick åka in till sjukhus efter händelsen.

– Han blev slagen och fick näsan bruten, bland annat, säger Tenny Eriksson.

Även mannens angripare ska ha varit i 20-årsåldern. Inga misstänkta har gripits men enligt Eriksson har polisen ”hyfsade signalement” att jobba efter.

Två män och en kvinna har gripits och sedermera anhållits misstänkta för häleri, efter att polisen hittat misstänkt stöldgods i deras bil.

Personerna stoppades vid en rutinkontroll i centrala Kristianstad vid 21-tiden på onsdagskvällen.

– I bilen hittar man då en hel del misstänkt stöldgods, säger Lotta Ek, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

I nuläget vill hon dock inte gå in på vilken typ av gods det rör sig om. Polisen har ännu inte kopplat godset till något specifikt inbrott eller annan stöld.

De misstänkta männen är i 35- respektive 50-årsåldern och kvinnan är i 25-årsåldern.

Fredrik TanoSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons