Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Explosion och rånförsök i Malmö. Mindre köksbrand norr om Kivik.
Publicerad 6 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten ryckte under natten till tisdagen ut till en villa i Vitemölla norr om Kivik.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om att det luktade rök vid byggnaden klockan 03.33. Det ska ha brunnit på en spis och i ett kryddskåp.

Men branden var släckt när räddningstjänsten kom fram. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

En byggnadsfasad på Rundelsgatan i centrala Malmö ska ha fått skador vid en explosion på natten till tisdagen.

Det var strax efter klockan 03 som polisen fick flera samtal om att en detonation hörts i centrum. Området vid Rundelsgatan spärrades av varpå bomb- och kriminaltekniker skickades till platsen där en teknisk undersökning skulle göras.

Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt polisen. Det är oklart vad explosionen berodde på tidigt på tisdagsmorgonen.

En man beväpnad med yxa försökte råna en mack i södra Malmö på måndagskvällen.

Det var strax före klockan 22 som polisen larmades och flera patruller skickades till platsen vid Västra Hindbyvägen. En man ska där ha gått in i butiken och hotat personal med en yxa. Polisen uppger att han svingade den mot personalen och bad dem öppna kassan.

Men mannen ska inte ha fått med sig något när han sprang från macken. Han ska ha varit svartklädd och haft en luva över huvudet samt tagit med sig yxan därifrån.

Ingen person ska ha skadats fysiskt. Polisen rubricerar händelsen som försök till rån.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons