Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Misshandel på krogen i Trelleborg. Brand på balkong i Hässleholm.
Man gripen för grov misshandel i Helsingborg.
Publicerad 25 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan 01 på natten till lördagen larmades polis till restaurang Tre lyktor på Flockergatan i centrala Trelleborg.

Även ambulanspersonal skickades dit då två personer uppgavs ha blivit misshandlade i samband med ett större bråk inne på restaurangen. Tillhyggen ska inte ha använts, uppger polisen på lördagsmorgonen.

Annons

Polisen har gjort två anmälningar om misshandel och de två händelserna utreds separat. Den ena målsäganden behövde föras till sjukhus.

Räddningstjänsten kallades till en lägenhet på Fredentorp i Hässleholm sedan en brand utbrutit på en balkong.

Klockan var strax efter halv två på natten till lördagen när det av oklar anledning började brinna på en balkong på tredje våning i ett flerfamiljshus på Fredentorp.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det på balkongen och enligt SOS-Alarm kunde branden släckas snabbt. Inga personskador ska ha uppstått i samband med branden och SOS meddelade strax före klockan 02.45 att branden var släckt och att räddningstjänsten lämnat området.

Enligt polisen är branden inte anlagd utan uppkommen av oaktsamhet.

– I nuläget har vi rubricerat ärendet som allmänfarlig vårdslöshet, men vi har inga misstankar om att branden på något sätt skulle vara anlagd. Det vi tror är att detta är en ren olyckshändelse, säger Marielle Kamp, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Vid 02-tiden ska det ha blivit bråk utomhus vid Södra Kyrkogatan i centrala Helsingborg. Polis och ambulanspersonal skickades dit.

En skadad man hittades på platsen och fördes till sjukhus med ambulans. Där greps även två män, varav den ene släpptes på fri fot under natten.

Den andra är dock fortsatt gripen på lördagsmorgonen och misstänks för grov misshandel.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand efter en händelse vid Planteringsgatan i västra Sjöbo.

Annons

Larmet om branden i ett sopkärl kom precis vid midnatt mot lördagen.

Räddningstjänsten släckte branden. Polisen misstänker att den är anlagd.

I närheten fanns en byggnad, men branden ska inte ha spridit sig dit.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons