Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Man greps för våld mot vakter på färja. Mindre bränder i Åhus och Bromölla.
Publicerad 6 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

En man greps på en färja som kom in till Ystad från Polen på söndagskvällen.

Mannen, som är född i början av 1980-talet, misstänks för våld och hot mot tjänsteman i samband med att han skulle omhändertas av vakter för fylleri på färjan.

Annons

Klockan 07 på måndagsmorgonen har mannen inte förhörts än.

– Han har inte gått att höra på grund av hans egna skador, han är på sjukhus, säger Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i i Ystad, då.

Två vakter skadades vid händelsen. De ska dock inte ha behövt sjukhusvård, enligt Olsson.

Vid klockan 22.49 kom larm om brand i en byggnad nära Åhus kyrka.

– Det ska ha varit brand i två mindre sopkärl som stod placerade i ett cykelförråd/förråd. Men när de kom fram släckte de ner det ganska snabbt, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Branden ska även ha ha tagit sig något i takkonstruktionen.

– Men man släckte det snabbt och det fanns ingen spridningsrisk vidare till någon annan byggnad, säger Svensson.

Ingen person skadades vid händelsen. Polisen har gjort en anmälan om oaktsamhet då någon ska ha tömt aska i kärlen.

Bara fyra minuter senare kom även larm om en containerbrand nära Bromölla station.

Räddningstjänsten ryckte ut till containern, som ska ha stått fristående på en parkering, och släckte. Branden spred sig inte vidare.

Annons

Vid klockan 00.40 kom så ett nytt larm om en containerbrand i samma område. Det visade sig gälla samma container, vilken det glödde ifrån. Räddningstjänsten lade på vatten och kunde sedan lämna platsen.

Polisen lade ut spikmatta söder om Örkelljunga under natten för att få stopp på ett fordon som förföljts från Laholms kommun. Man fick stopp på fordonet efter ett förföljande på cirka 45 minuter som bland annat gick på mindre vägar och startade vid 03-tiden.

Både förare och passagerare misstänkts för narkotikabrott medan föraren dessutom misstänks för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt att ej ha stannat på polismans tecken.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons