Annons
Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Polisen sammanfattar nyårsnatten i Skåne som förhållandevis lugn.
I Trelleborg larmades räddningstjänsten om en brand i ett uthus samt en brand i en cykel.
Publicerad 1 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 01-tiden under natten kom ett larm om brand i ett uthus i Kurland, Trelleborgs kommun. Räddningstjänsten begränsade snabbt elden för att hindra spridning till det angränsande bostadshuset och styrkor från flera orter i området gick samman för att förhindra eldens spridning.

Annons

Enligt ägaren till byggnaden är bostadshuset inte rökskadat – alla fönster har varit stängda och vinden har legat på från rätt håll.

Vid 03:10 kom ett larm om röklukt på Östergatan i Trelleborg, som visade sig komma från en brinnande cykel i källaren till ett lägenhetshus. När räddningstjänsten anlände till platsen var branden släckt.

Situationen på Gamlegården i Kristianstad, som under måndagskvällen var turbulent, kallade på räddningstjänstens uppmärksamhet även under nyårsaftonen. Polisen rapporterar om flera fall där man tänt på en återvinningsstation eller ett soprum och inväntat räddningstjänstens ankomst, för att därefter börja beskjuta räddningspersonal med raketer.

En ladugårdsbyggnad i Galthult i närheten av Röke norr om Hässleholm brann ned de sista timmarna på året. Inga personer eller djur kom till skada.

En anmälan om grov misshandel har upprättats efter ett stort bråk i centrala Vinslöv några timmar innan tolvslaget. Polisen fick runt 21.40 på nyårsafton in samtal om att flera personer bråkade på Skolgatan. När polisen kom till den angivna adressen hittade man en 34-årig man som blivit misshandlad och knivskuren av flera av honom okända gärningsmän. Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus.

En brand utbröt i ett hus med halmtak strax efter midnatt i Simrishamn. Sex enheter från räddningstjänsten var på plats för släckningsarbetet, och man frilade taket för att hindra spridning. Branden var släckt två timmar senare, enligt räddningstjänstens uppgifter till SOS Alarm.

Totalt har polisen i Ystad omhändertagit fem personer för fylleri.

Sanna TedeborgSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons