Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Polis och räddningstjänst beskjutna med raketer i Kristianstad.
Man gripen för misshandel i Skurups kommun. Drograttfylleri i Svedala.
Publicerad 30 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Det har varit oroligt i området Gamlegården i Kristianstad under söndagskvällen. Det har brunnit flera gånger och polis och rättningstjänst har beskjutits med raketer.

Strax efter klockan 01 grep polis en man i södra delen av Skurups kommun.

Annons

Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med. Kvinnan ska inte ha behövt akut sjukvård, enligt polisen.

Tidigt på måndagsmorgonen är mannen, som ska ha varit berusad, fortfarande gripen.

Vid klockan 01.30 stoppade polis en bilförare i Svedala.

Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks för drograttfylleri samt narkotikabrott (innehav och eget bruk). Han greps eftersom har inte har någon hemadress i Sverige.

Även i Helsingborg ska det ha varit oroligt under kvällen och natten. Polis och räddningstjänst larmades till området Planteringen strax före klockan 00.30 där ungdomar uppgavs skjuta raketer mot bilar, hus och biltrafik.

En bil ska ha tagit eld, vilket misstänks ha skett genom att fyrverkerier kastats in, enligt polisen. Flera personer har kontrollerats av polis, men ingen är gripen på måndagsmorgonen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons