Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Två äldre kvinnor ska ha rånats i sina hem i Limhamn i Malmö sent på lördagskvällen.
Poliser beskjutna med raketer i Kristianstad.
Publicerad 29 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Med bara en timmes mellanrum larmades polisen om rån i två olika bostäder i Limhamn. Först klockan 22.17 då en kvinna i 90-årsåldern med våld ska ha blivit avtvingad sitt bankkort av okända gärningspersoner varpå dessa sedan tagit ut pengar med kortet.

Kvinnan ska inte ha behövt föras till sjukhus efter händelsen, enligt polisen. Det behövde däremot en annan kvinna i 90-årsåldern vars bostad i området polisen larmades till klockan 23.16. Hos henne ska okända gärningspersoner ha tagit sig in med våld och tvingat till sig gods, exakt vad är oklart på söndagsmorgonen.

Annons

Då är heller ingen gripen för rånen. Polisen tar gärna emot tips om händelserna.

Strax efter klockan 03 skickades polis till Långebrogatan i Kristianstad där inbrottslarmet gått i en kiosk. Men när patrullen kom fram och poliserna klev ur bilen ska de ha beskjutits med flera raketer varpå ett tiotal maskerade personer sprang från platsen.

Poliserna fick ta skydd i polisbilen. En anmälan har gjorts om försök till våld mot tjänsteman, men ingen person är gripen på söndagsmorgonen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons