Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Man skjuten till döds i Kristianstad.
Brand i sportlokal i Ystad. Brand i rivningsmaterial i Anderslöv.
Publicerad 20 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades sent på torsdagskvällen om att flera höga smällar hade hörts på Gamlegården.

Annons

– Polis skickas till platsen och på väg mot adressen kommer uppgifter om att en person är skjuten. Ambulans skickas, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region syd.

En man med skottskador anträffades sedan utomhus på Bataljonsvägen. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen söker efter minst två gärningsmän och ett större område på Bataljonsvägen är avspärrat.

Polisen är på plats vid Centralsjukhuset i Kristianstad för att säkerställa att dess verksamhet kan bedrivas utan störningar, uppger Rickard Lundqvist.

Vid 01-tiden meddelar polisen att den skadade personen avlidit. Anhöriga har underrättats om detta.

Region Skåne uppger att den avlidne är en man i 25-årsåldern.

Under natten till fredagen arbetar tekniker i det avspärrade området. Hund var också på plats.

Avspärrningarna togs bort strax efter klockan 04. På onsdagsmorgonen meddelar polisen att man kontrollerat ett flertal personer, men att ingen är gripen. En anmälan om misstänkt mord har gjorts.

Räddningstjänsten ryckte på torsdagskvällen ut till en brand i en byggnad vid hamnområdet i Ystad. Larmet kom klockan 22.33.

Inre befäl vid Räddningstjänsten uppgav att det var kraftig rökutveckling från hela byggnadens tak samt att det brann inne i lokalen. Fastigheten ska vara cirka 150 gånger 20 meter stor och uppges vara någon typ av sportlokal.

Annons

Personal från Ystad, Sjöbo och Tomelilla arbetade på platsen.

– De håller på med invändig släckning och ventilation av rök, vi får se var det slutar, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, klockan 23.45.

Ambulans ska inte ha behövt åka till branden. Ingen person uppges vara fysiskt skadad.

– Det är under kontroll. Räddningstjänsten är kvar för att se till så att det inte börjar brinna igen, säger Magnus Svall, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad, strax efter klockan 02.

Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

– Vi har inte hittat någon naturlig orsak till att det börjat brinna. Det kommer att göras en teknisk undersökning när det är görligt att gå in i lokalerna, säger Svall.

Sent på torsdagskvällen ska det ha börjat brinna i material vid en rivningsfastighet väster om Anderslöv.

Räddningstjänst åkte till platsen och påbörjade släckningsarbetet. Det ska inte vara någon risk för spridning av branden, enligt SOS Alarms händelseinformation.

– Det var rivningsmaterial en bit från kåken som brann. Det var ingen fara, det har de släckt ner, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons