Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Två anhållna för vapenbrott i Skurups kommun. Skottlossning i Helsingborg.
Butiksinbrott i Ystad. Lastbilsolycka på E65.
Publicerad 19 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polis frihetsberövade två män på en ort i Skurups kommun vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Detta efter att åklagare först fattat beslut om att männen, som är i 25- respektive 55-årsåldern, skulle anhållas i sin frånvaro.

Annons

– De är anhållna för grovt vapenbrott. Vi har dem hos oss för förhör i detta nu, säger Joakim Sjöberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad, klockan 02 på natten till torsdagen.

Männen hämtades in av polis från hemadressen. Ett vapen har tagits i beslag av polisen.

– Det framkom uppgifter som kom till vår kännedom att de skulle finnas vapen på den här adressen. Sedan vet man aldrig i förstaläget om de är skarpa, vi får se efter husrannsakan var vi landar någonstans, säger Sjöberg.

En lägenhet i Gustavslund i Helsingborg ska ha beskjutits med flera skott under natten till torsdagen.

Polisen larmades om händelsen strax före klockan 04. Flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten vid skottlossningen. En av dem ska ha fått en mindre sårskada av splitter, men behövde inte föras till sjukhus, enligt polisen.

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning och vapenhund skickades dit. Vid klockan 05.40 meddelar polisen att undersökningen pågår.

Brottsrubriceringen är försök till mord, men ingen person ska vara gripen på onsdagsmorgonen.

En man greps under natten till torsdagen misstänkt för inbrott i en butik vid hamnområdet i Ystad.

Polisen larmades klockan 03.42. Flera patruller skickades till butiken vid Spanienfarargatan.

Gärningsmannen hade då stuckit därifrån, men kunde en stund senare gripas i närheten, uppger polisen.

Annons

På torsdagsmorgonen inträffade en singelolycka med lastbil på E65 vid Rynge väster om Rydsgård.

Larmet om olyckan, som ska ha skett i riktning mot Malmö, kom klockan 06.28. Lastbilen har åkt i diket, enligt polisen som inledningsvis inte har några uppgifter om att föraren skadats fysiskt.

Det är begränsad framkomlighet på platsen då lastbilen uppges blockera en del av E65, enligt Trafikverket som har satt prognosen för när arbetet kan vara färdigt till klockan 08.

En man i 25-årsåldern greps i Svedala strax före midnatt mot torsdagen.

– Det har varit bråk på adressen mellan en man och en kvinna, säger Joakim Sjöberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Mannen misstänks ha misshandlat kvinnan och de två ska ha en relation. Kvinnan behövde inte föras till sjukhus akut, enligt Sjöberg.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons