Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Publicerad 10 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisbil in i träd norr om Trelleborg, två poliser till sjukhus och två stöldmisstänkta gripna.

Skåne

Vid klockan 00.40 på natten till tisdagen kom larm om en singelolycka med personbil söder om Alstad. En polisbil under utryckning åkte in i ett träd och två poliser fick föras till sjukhus.

Annons

Två stöldmisstänkta personer greps under den stora insatsen.

Fem enheter från räddningstjänsten samt två ambulanser skickades till olycksplatsen på väg 621, enligt SOS Alarms händelseinformation.

– En personbil har kört in i ett träd. Två personer är inblandade. Vi har hjälpt en person ur fordonet och minst en person kommer att föras till sjukhus. Skadeläget är oklart, men båda personerna är vakna och talbara, säger Mattias Andersson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, klockan 01.30.

Enligt Region Skåne har en man i 35-årsåldern förts till Lasarettet i Ystad med lindriga skador.

Senare visade det sig att två poliser förts till sjukhus med ambulans för kontroll, båda två har dock kunnat åka hem under natten.

Bakgrunden till polisinsatsen var ett pågående inbrott i en byggcontainer i området. Flera polispatruller, helikopter och hundpatrull skickades dit för att söka. Två misstänkta gärningspersoner ska ha försökt gömma sig, men kunde hittas med hjälp av hund närmare Trelleborg. De greps och misstänks nu för stöld genom inbrott.

Polisbilen behövde bärgas. Trafikverket meddelade att olyckan påverkade eventuell trafik mycket. Vid klockan 01.50 uppgav myndigheten att det var full framkomlighet på platsen igen.

Avåkningen ska utredas enligt polisens rutiner och det finns ingen misstanke om brott när det gäller den, uppger polisen på tisdagsmorgonen.

Två personer har gripits misstänkta för ett väpnat rån i Tollarp. Både rånbytet och vapnet togs i beslag.

Personer ska vid 23-tiden ha angripit rånoffret med ett pistolliknande föremål, rapporterar TT, varpå man ska ha fått med sig kontanter och sedan stack från platsen i en stulen bil.

Annons

Polisen satte in helikopter i jakten på rånarna och de kunde stoppas.

Från polisens sida är man på tisdagsmorgonen förtegen om fler omständigheter kring rånet. Ytterligare utredningsåtgärder ska göras i ärendet, berättar presstalesperson Evelina Olsson på polisens ledningscentral i Malmö.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons