Annons

Här är nattens händelser i Skåne

En till sjukhus efter lastbilsolycka i Tomelilla kommun.
Bilförare stoppad i Sjöbo och anhållen för häleri.
Publicerad 11 november 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tidigt på måndagsmorgonen inträffade en singelolycka med lastbil söder om Smedstorp i Tomelilla kommun. Lastbilen ska ha gått av vägen och åkt in i ett träd, enligt SOS.

Larmet om olyckan på väg 1548 vid Östra Ingelstad kom klockan 05.16. Räddningstjänst, ambulanspersonal, polis och bärgare åkte till platsen.

Annons

En person har förts till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Det var trångt att passera på platsen, men enligt Trafikverket var det full framkomlighet igen vid klockan 06.30.

En man i 50-årsåldern misstänks för häleri efter att han stoppats i en bil i Sjöbo på söndagskvällen.

– Patrullen anträffar ett flertal cyklar i bilen som man misstänker är stulna. Det visade sig också att fordonet som han färdades i är stulet i Norge, säger David Eriksson Heia, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Det handlar bland annat om elcyklar.

– Det finns ju ett visst värde i dem, säger Eriksson Heia.

Mannen, som stoppades klockan 20.45 och sedan greps av polis, misstänks för häleri både ifråga om cyklarna och bilen. Han anhölls under natten till måndagen.

Klockan 03.39 på natten till måndagen kom larm om en brand i en återvinningscontainer på parkeringen vid Ica Maxi i Bromölla.

Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte branden. Det ska ha funnits tidningar i containern.

Det var ingen spridningsrisk, enligt räddningstjänsten.

Annons

Strax före klockan 01.30 ska flera personer ha ringt polisen om en kraftig smäll i Helsingborg. Polis skickades till Östra Sandgatan på Söder där entrén till en fastighet och glasrutor skadats av en detonation. Men det finns inga uppgifter om personskador, enligt polisen.

Byggnaden spärrades av och Nationella bombskyddet kallades dit. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen uppger att en den tekniska undersökningen har gjorts under natten och att avspärrningarna togs bort klockan 05.50.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons