Annons

Här är nattens händelser i Skåne

Lastbil in i träd som sedan föll över personbil söder om Tyringe.
Två gripna för cykelstölder i Sjöbo. Bilbrand i Lund.
Publicerad 18 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax före klockan 06.30 på onsdagsmorgonen kom larm om en singelolycka med lastbil söder om Tyringe. Lastbilen är lastad med 40 ton asfalt.

Vägen stängdes av inledningsvis och väntas vara öppen och stängd i omgångar under arbetet.

Annons

Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till olycksplatsen, på väg 1900 vid Deleberga, där lastbilen hamnat i diket.

– En lastbil har gått av vägen och in i ett träd. I samband med det ramlar trädet över vägen och träffar en personbil, säger Jan-Olof Fröjd, yttre befäl vid räddningstjänsten i Hässleholm.

Personbilsföraren, som ska ha varit ensam i bilen, skadades inte fysiskt, enligt räddningstjänsten.

Lastbilsföraren ska vara vaken och talbar.

– Hon ska ha klagat lite på ont i ryggen. Ambulansen håller på att ta hand om henne nu, säger Fröjd strax före klockan 07.30.

Då är det oklart om någon kommer att föras till sjukhus.

Lastbilen är lastad med 40 ton asfalt.

– Släpet ligger på sidan och lastbilen står på hjulen. Personal och restvärdesledare hanterar själva lasten, det går inte att bärga den när den är lastad utan den behöver tömmas först, säger Fröjd.

Vägen stängdes av när trädet togs bort och ska sedan ha öppnats delvis igen. Prognosen för när arbetet kan vara över sattes först till klockan 08.30.

– Men det handlar om timmar. Jag tror vägen kommer att stängas igen under bärgningen. Det kommer vara öppet och stängt i omgångar, säger Jan-Olof Fröjd.

Annons

Personbilen behöver också bärgas.

Vid 01-tiden brann en bil i södra Lund. Räddningstjänst och polis skickades dit.

Polis misstänker att branden är anlagd och gör en anmälan om skadegörelse genom brand.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons